Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Søde julekranse med kardemomme og appelsin

Julekranse med kardemomme og appelsin

Antal 15 stk.
Forb. tid 25 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Hævetid 3 timer
Samlet 3 timer 35 minutter

Ingredienser

  • 100 g smør (smeltet blidt)
  • 2 dl mælk
  • 1 appelsin (økologisk, skal og saft)
  • 25 g gær
  • 500 g hvedemel
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 2 spsk sukker
Pynt:
  • 1 æg (sammenpisket)
  • 15 mandler
  • perlesukker

Dine egne noter

Tilberedning

  • Smelt smørret blidt ved svag varme, tag det af varmen, og hæld mælken i. Riv skal af appelsinen fint, og pres saften. Smuldr gæren mælkeblandingen, og tilsæt reven skal og saft af appelsinen.
  • Hæld de tørre ingredienser i en stor skål, og bland dem med de våde. Ælt til dejen er glat, og sæt den til at hæve til dobbelt størrelse. Lunt tager det måske 1-2 timer, køligt tager det længere.
  • Del dejen i 15 stykker, og form dem efter dit hoved (eller dit hjerte). Læg dem på bagepapir, og lad dem igen hæve ca. 1 time.
  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Pensl kransene med æg, drys med mandler, pensl igen, og drys til sidst med perlesukker. Bag dem ca. 15 minutter, hold godt øje. De skal være gyldne, men endelig ikke mørke.
  • Spis dem lune med smør.