Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page
Hop til opskriften
()
Thai hummus med peanutbutter og soya

Thai hummus minder rigtig meget om almindelig hummus – og så alligevel slet ikke. Begge slags hummus er lavet på kikærter – så langt så godt. Men så skiller vandene.

Hvor en almindelig hummus er lavet på tahin (og næsten er tahindressing tilsat kikærter), så er thai hummus lavet på peanutbutter. Og den er til gengæld næsten en peanutsauce tilsat kikærter.

Men der skal jo mere til, før man kan kalde sig thai. Så den har også fået både soya, chili, ingefær og lime – og så selvfølgelig hvidløg.

Thai hummus med peanutbutter og soya

For mig er thai hummus næsen slik – selvom den ikke har set skyggen af sukker. Den er ganske enkelt en uimodståelig snack, når jeg kommer hjem sidst på eftermiddagen – med fx pitabrød, arabiske fladbrød, mit gode knækbrød med kerner. Men som al anden hummus går den også fremragende som spread til sandwiches og wraps. Eller som tilbehør til din thai-inspirerede aftensmad. Eller bare med grønsagsstave i lange baner.

Du kan lave den chunky som på billedet eller bruge tippet om natron. Det gør din hummus helt silkeblød og cremet.

Du skal bruge en eller anden slags blender eller foodprocessor, men jeg har i mange år klaret mig fint med en stavblender – mere teknisk er det ikke.

Hvor glad er du for opskriften?

Giv 1-5 hjerter

Thai hummus med peanutbutter

Snacks og dips

Forberedelse: 5 minutter

Tilberedning: 15 minutter

Du skal bruge:

  • 240 g kogte kikærter (fx 1 dåse, drænet vægt)

  • 3 spsk peanutbutter, creamy eller crunchy, op til dig

  • 1/2 spsk soya

  • 1 spsk revet frisk ingefær

  • 1 fed hvidløg, presset

  • 1/2 frisk rød chili, uden kerner, skåret i tynde skiver (tjek, hvor stærk den er)

  • 2,5 spsk limesaft

På dagen:

  1. Dræn kikærterne, og skyl dem i en sigte.

  2. Tilsæt de øvrige ingredienser – og nu skal der blendes. Brug din foodprocessor, hvis du har en. Ellers kan en stavblender og en stor skål også klare det. Spring blenderglasset over – det giver kun bøvl.

  3. Tilsæt vand, hvis hummus’en bliver for tør.

  4. Smag til! Mere lime, soya? Eller mere ingefær og chili? Din thai hummus skal passe til dine smagsløg.

  5. Server med lidt usaltede peanuts og koriander – og hvad du ellers har lyst til. Fx naan eller grønsagsstave.

Fik du prøvet opskriften?

Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Hummus i fryseren

Du kan forlænge holdbarheden af din thai hummus ved at fryse den ned i små portioner. Limesmagen bliver lidt tam af det, så du skal nok tilsætte lidt frisk lime, når du tager den op.

Hummus holder sig fint i køleskabet en lille uges tid.

 

Thai hummus med peanutbutter og soya

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.