Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page
Hop til opskriften
()

Et hjemmelavet sprødt knækbrød uden mel, men med røde linser og masser af frø og kerner. Det går fantastisk som en nogenlunde sund snack, og du kan bruge knækbrødet til alt muligt fra en ostemad til en lækker dip eller bare som det er. Her får du en nem opskrift.

Knækbrød uden mel – glutenfri

Disse knækbrød er noget for dig, hvis du gerne vil have glutenfri knækbrød, der også indeholder lidt ekstra protein. Det får de fra linserne, og røde linser behøver man ikke koge, før de skal bruges. Du kan bare sætte dem i blød i god tid – så er de fine at bage.

I stedet for mel har jeg brugt havregryn og lidt loppefrøskaller (fx HUSK), til at samle dejen. Hvis du ikke har loppefrøskaller, kan du udelade dem – men de gode til at klistre dejen sammen og give et godt skud fibre.

Og hvis det med gluten er ligemeget, kan du selvfølgelig bruge mel – enten almindeligt hvedemel, rugmel eller hvad du nu har og foretrækker.

Hvordan fungerer røde linser i knækbrød?

Modsat de fleste andre typer linser og bønner er røde linser faktisk nemme at bage med i knækbrød. De skal bare stå i blød en times tid. Så bliver de ultrasprøde, lidt som poppede ris, når de bliver bagt. Og så mætter de lidt ekstra og stabiliserer blodsukkeret, takket være protein og fibre i skøn forening.

Hvor glad er du for opskriften?

Giv 1-5 hjerter

Knækbrød uden mel

Snacks og dips

Rækker til: 2 plader

Forberedelse: 10 min. (+ trækketid)

Tilberedning: 30 min.

Du skal bruge:

  • 1 dl røde linser (tørrede) + vand

  • 3 dl blandede frø og kerner (fx solsikkekerner, græskarkerner, hørfrø, chiafrø og sesamfrø)

  • 1 dl fine havregryn (evt. glutenfri)

  • 2 spsk loppefrøskaller (fx HUSK)

  • 1/2 tsk salt

  • 2 dl kogende vand

  • 1/2 dl olie (fx olivenolie eller rapsolie)

  • Evt. flagesalt og krydderier

Sådan gør du:

  1. Sæt de røde linser i blød i rigeligt vand i 1 time – eller en hel dag eller nat, hvis det passer bedre.

  2. Tænd ovnen på 150 grader varmluft.

  3. Si vandet fra linserne, og kasser det. Bland så dejen med alle ingredienser. Du kan krydre med alt fra kardemomme og kanel til rosmarin, spidskommen, chili osv.

  4. Del dejen i to lige store klumper. Rul så dejen helt tyndt ud mellem to stykker bagepapir. Rul forsigtigt, så dejen ikke skrider fra hinanden, og skub kanterne lidt sammen til sidst (jeg bruger en lang lineal til det). Du kan skære den i passende stykker fx med en pizzaskærer eller kniv. Eller bare knække knækbrødet efter bagning.

  5. Bag knækbrødet i ca. 40-45 minutter. Hold øje, når det nærmer sig. Det skal blive gyldent og sprødt.

  6. Køl af og nyd!

  7. Opbevar knækbrødet i en lufttæt beholder.

Fik du prøvet opskriften?

Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Bag dit knækbrød længe – ved lav temperatur

Hvis du gerne vil bage knækbrødet som én stor plade, skal du bage ved lav temperatur. Ellers bliver det brunt i kanten og blødt i midten.

Når jeg bager mine andre knækbrød, som jeg skærer op, bager jeg kortere tid ved højere temperatur, fordi jeg kan tage knækbrødene ud, efterhånden som de bliver lige tilpas. Men her bager jeg ved 150 grader, så det hele bliver sprødt – selvom det tager lidt længere tid.

Knækbrød uden mel - med røde linser

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.