Læs mere

"/> Kiks med birkes og sesam - sprøde birkeskiks - Muttionline Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page
Kiks med birkes og sesam - sprøde birkeskiks

Kiks med birkes og sesam er en lille genistreg, som jeg vist skal give min mor og min søster æren for. De er sprøde som kiks skal være – lidt søde, men slet ikke så søde som småkager. Det vil dog nok være en overdrivelse at kalde dem sunde. Men altså – superlækre, både i sig selv og med fx ost, marmelade osv.

Kiks med birkes og sesam - sprøde birkeskiks

Andre gode kiks?

Jeg elsker at have sprøde kiks i skabet, når eftermiddagssulten banker på. De skal ikke være for søde, men de skal alligevel stille den der lidt lumske sukkertrang – på den sundere måde. Her er nogle af mine redninger:

Gem

Opskrift på kiks med birkes og sesam - sprøde birkeskiks

Desserter og kager, Snacks og dips

Rækker til: 2-3 plader

Forberedelse: 30 minutter

Tilberedning: 15-20 minutter

Du skal bruge:

  • 150 g sigtemel
  • 150 g hvedemel
  • 150 g grahamsmel
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk bagepulver
  • 3 spsk sesamfrø
  • 3 spsk birkes
  • 125 g smør
  • 3 spsk sirup = 1/2 dl = 60 g
  • 2 dl vand

Husk også:

  • Ekstra sesam og birkes til at rulle ud med (eller mel)
  • Kagerulle og udstiksform eller kniv/klejnespore
  • Bagepapir

Sådan gør du:

  1. Hæld de tørre ingredienser ud på bordet, og smuldr smørret i dem. Lav så en fordybning i melblandingen, hvor du hælder sirup og vand i. Bland forsigtigt sammen og ælt, til du har en sammenhængende dej.

  2. Tænd ovnen på 170 grader.

  3. Rul halvdelen af dejen ud. På den lækre måde ruller du ud med sesamfrø og birkes ovenpå og nedenunder. Det er lidt bøvlet, men ser rigtig fint ud. Du kan også bare bruge mel. Det er vigtigt, at kiksene bliver tynde – ellers bliver de bløde.

  4. Stik dem ud til runde kiks, eller skær ud i passende kiksstørrelse, ca. 7 x 7 cm. Læg dem tæt på bagepapir. De trækker sig en smule sammen, når de bliver bagt.

  5. Bag dine kiks i 15-20 minutter – hold øje. De skal være lysebrune. Hvis de er for lyse, er de også bløde :-( Opbevar dem i en tætsluttende dåse.

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.