Go Back
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Kiks med birkes og sesam - sprøde birkeskiks

Kiks med birkes og sesam - sprøde birkeskiks

Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 18 minutter
Samlet 48 minutter

Ingredienser

  • 150 g sigtemel
  • 150 g hvedemel
  • 150 g grahamsmel
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk bagepulver
  • 3 spsk sesamfrø
  • 3 spsk birkes
  • 125 g smør
  • 3 spsk sirup (60 g)
  • 1,5 dl vand (måske lidt mere)
Husk også:
  • Ekstra sesam og birkes til at rulle ud med (eller mel)

Dine egne noter

Tilberedning

  • Hæld de tørre ingredienser ud på bordet, og smuldr smørret i dem.
  • Lav så en fordybning i melblandingen, hvor du hælder sirup og 1 dl vand i. Bland forsigtigt sammen og ælt mere vand i, til du har en sammenhængende dej. Med lidt ekstra vand får du en blød dej, du kan rulle ud mellem to stykker bagepapir.
  • Tænd ovnen på 170 grader.
  • Rul halvdelen af dejen ud. På den lækre måde ruller du ud med sesamfrø og birkes ovenpå og nedenunder. Det er lidt bøvlet, men ser rigtig fint ud. Du kan også bare bruge mel eller rulle ud mellem to stykker bagepapir. Det er vigtigt, at kiksene bliver tynde – ellers bliver de nemt bløde.
  • Stik dem ud til runde kiks, eller skær ud i passende kiksstørrelse, ca. 7 x 7 cm. Læg dem tæt på bagepapir. De trækker sig en smule sammen, når de bliver bagt.
  • Bag dine kiks i ca. 18 minutter – hold øje. De skal være lysebrune. Hvis de er for lyse, er de også bløde. Opbevar dem i en tætsluttende dåse.