Aubergine hummus kombinerer to af mine absolutte yndlingsretter: Bagt aubergine. Og cremet hummus. Den smager næsten som baba ganoush, og samtidig mætter den med protein som en hummus.
Og den er så nem at tilberede :-)
Jeg bruger den både som dip, som pålæg på rugbrød og som tilbehør til mellemøstlige retter. God til det hele!
Vær beredt! Et par tips til hurtig aubergine hummus
Hvis din aubergine hummus skal gå hurtigt, har jeg et par tips:
Bag auberginer i ovnen en dag, hvor du alligevel har den tændt. Bare en enkelt aubergine er nok til en portion, men du kan roligt bage flere. Så har du til andre retter med aubergine eller måske en baba ganoush en anden dag.
Opskriften på bagte auberginer er her – og i korthed er instruktionen: Skær auberginerne i kvarte på langs. Pensl med olie. Bag ved 190 grader varmluft i 25-35 minutter, til de har taget farve og er helt møre. Køl dem af.
Hvis du også gerne vil have din aubergine hummus ekstra cremet, skal du videre til næste tip:
Cremet eller chunky hummus?
Du kan sagtens lave aubergine hummus med kikærter fra dåse, og det er selvfølgelig det hurtigste, hvis du ikke har nogle hjemmekogte kikærter på lager.
Men. Hvis du nu er typen, der godt kan finde på at koge dine kikærter selv, OG du gerne vil have en ekstra cremet hummus – så husk lige:
Tilsæt 1 tsk natron til det vand, du sætter kikærterne i blød i. Det mørner skallen på kikærterne, så du kan koge dem ekstra møre. Og du kan lave hummus så blød som smør. Hvis du har en foodprocessor, kan du også lade den køre godt og længe.
Det er en god idé at koge en hel pose kikærter på én gang. Frys dem ned i pakker med 240 g i hver – så svarer det til en dåse kikærter, og du er hurtigt klar til hummus næste gang.
Og. Hvis du bedre kan lide en grov, chunky hummus, så dropper du bare det natron der og laver din hummus med en stavblender (eller kører kort i foodprocessoren).