Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page
Hop til opskriften
()
Aubergine hummus - cremet hummus med aubergine

Aubergine hummus kombinerer to af mine absolutte yndlingsretter: Bagt aubergine. Og cremet hummus. Den smager næsten som baba ganoush, og samtidig mætter den med protein som en hummus.

Og den er så nem at tilberede :-)

Jeg bruger den både som dip, som pålæg på rugbrød og som tilbehør til mellemøstlige retter. God til det hele!

Vær beredt! Et par tips til hurtig aubergine hummus

Hvis din aubergine hummus skal gå hurtigt, har jeg et par tips:

Bag auberginer i ovnen en dag, hvor du alligevel har den tændt. Bare en enkelt aubergine er nok til en portion, men du kan roligt bage flere. Så har du til andre retter med aubergine eller måske en baba ganoush en anden dag.

Opskriften på bagte auberginer er her – og i korthed er instruktionen: Skær auberginerne i kvarte på langs. Pensl med olie. Bag ved 190 grader varmluft i 25-35 minutter, til de har taget farve og er helt møre. Køl dem af.

Hvis du også gerne vil have din aubergine hummus ekstra cremet, skal du videre til næste tip:

Cremet eller chunky hummus?

Du kan sagtens lave aubergine hummus med kikærter fra dåse, og det er selvfølgelig det hurtigste, hvis du ikke har nogle hjemmekogte kikærter på lager.

Men. Hvis du nu er typen, der godt kan finde på at koge dine kikærter selv, OG du gerne vil have en ekstra cremet hummus – så husk lige:

Tilsæt 1 tsk natron til det vand, du sætter kikærterne i blød i. Det mørner skallen på kikærterne, så du kan koge dem ekstra møre. Og du kan lave hummus så blød som smør. Hvis du har en foodprocessor, kan du også lade den køre godt og længe.

Det er en god idé at koge en hel pose kikærter på én gang. Frys dem ned i pakker med 240 g i hver – så svarer det til en dåse kikærter, og du er hurtigt klar til hummus næste gang.

Og. Hvis du bedre kan lide en grov, chunky hummus, så dropper du bare det natron der og laver din hummus med en stavblender (eller kører kort i foodprocessoren).

Hvor glad er du for opskriften?

Giv 1-5 hjerter

Aubergine hummus

Forretter, Snacks og dips

Du skal bruge:

  • 1 aubergine

  • 2 spsk olivenolie

  • 100 g tørrede kikærter + evt. 1 tsk natron (eller en dåse, drænet vægt 240 g)

  • 2 spsk tahin (jeg bruger den lyse)

  • 1 fed hvidløg, presset

  • 1/2 – 1 tsk spidskommen

  • 1/4 tsk salt

  • 2 spsk citronsaft, evt. lidt mere

  • evt. chiliflager

Til servering:

  • Bredbladet persille

  • Granatæblekerner

  • Olivenolie

  • Fladbrød, evt. ristede så de er sprøde

Sådan gør du:

  1. Vil du koge dine kikærter selv, så start med dem: Sæt dem i blød i riiiigeligt vand 8-10 timer. Tilsæt 1 tsk natron, hvis du vil have din hummus ekstra cremet. Kog derefter kikærterne i frisk saltet vand i 50-60 minutter, til de er helt møre. Dræn vandet fra, og køl af.

  2. Skær auberginen igennem i kvarte på langs. Stryg skærefladerne med olivenolie, og drys med salt. Bag dem i ovnen ved 190 grader varmluft i 25-35 minutter, til stykkerne er lysebrune og møre. Køl af.

  3. Kør kikærter, tahin, hvidløg, spidskommen, salt, citronsaft og evt. chiliflager i foodprocessoren, til du har den konsistens, du foretrækker. Tilsæt så den bagte aubergine (med skindet på), og kør igen, til konsistensen er, som du synes. Smag til med salt og citron. Server!

Fik du prøvet opskriften?

Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Sådan laver du cremet hummus med aubergine:

  • Sæt kikærter i blød med natron og rigeligt vand i 8-10 timer
  • Kog så kikærterne i frisk vand i ca. 1 time. Køl af.
  • Bag de kvarte auberginer ved 190 grader varmluft i 25-35 minutter. Køl af.
  • Kør først alle ingredienser undtagen auberginen i foodprocessoren, til du har en fin, cremet hummus.
  • Tilsæt så aubergine-stykkerne, og kør, til du har den konsistens, du ønsker.
  • Smag til.

Aubergine hummus – cremet hummus med aubergine

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.