Scan for at gå til opskrift
Aubergine hummus
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 25 minutter min
Samlet 35 minutter min
- 1 aubergine
- 2 spsk olivenolie
- 240 g kikærter (tilberedte)
- 2 spsk tahin (jeg bruger den lyse)
- 1 fed hvidløg (presset)
- ½ tsk spidskommen (smag til, evt. lidt mere)
- ¼ tsk salt
- ½ citron (2 spsk saft, evt. lidt mere)
- chiliflager (evt.)
Til servering fx:
- bredbladet persille
- granatæblekerner
- olivenolie
- fladbrød
Skær auberginen igennem i kvarte på langs. Stryg skærefladerne med olivenolie, og drys med salt. Bag dem i ovnen ved 190 grader varmluft i 25-30 minutter, til stykkerne er lysebrune og møre. Køl af.
Imens: Gør de øvrige ingredienser klar.
Blend kikærter, tahin, hvidløg, spidskommen, salt, citronsaft og evt. chiliflager, til du har den konsistens, du foretrækker. Tilsæt så den bagte aubergine (med skindet på), og kør igen, til konsistensen er, som du synes. Smag til med salt og citron. Server!