En helt klassisk tahindressing, der kan få dine grove salater, dine bagte auberginer, din falafel og mange andre skønne retter helt op at svinge. Du kan lave den på 5 minutter!
Til tahindressing skal du bruge:
- Tahin. Jeg foretrækker den lyse variant, der også er blød at arbejde med. Du kan også vælge den mørke, hvor sesamfrøene er ristet. Den er nem at finde økologisk i supermarkedet.
- Citronsaft. Frisk citron – det smager bedst!
- Hvidløg. Dosér som du synes. Når jeg har konsulenttyper til middag (og jeg er gift med en, så det har jeg tit), så sparer jeg lidt på frisk hvidløg. Men udelades kan det bestemt ikke! Og konsulenten elsker det.
- Salt.
- Koldt vand.
- Persille (kan udelades, men giver en skøn, grøn farve og den helt rigtige smag af mellemøstens køkken).
Du kan også lave din tahindressing med yoghurt eller mælk, hvis du foretrækker det. Med yoghurt får du en endnu mere cremet konsistens – og selvfølgelig lidt syre, så du skal bruge mindre citron.
Hvad er tahin?
Du kender peanutbutter – og måske også andre slags nøddesmør. Tahin er lavet på samme måde, bare af sesamfrø. Så faktisk kan du også lave den selv, hvis du har en god kraftig foodprocessor. Nå, det nemmeste er nu at købe den, og her kan du vælge mellem to typer, og hvad er så forskellen på den lyse og den mørke tahin?
- Den lyse og bløde, der er lavet af afskallede sesamfrø. Den køber jeg i min mellemøstbutik eller i en velassorteret specialforretning.
- Den mørke, der er lavet af uafskallede sesamfrø. Den er mere fast i konsistensen og efter min mening også lidt kraftigere i smagen. Det gode ved den er, at du kan få den i de fleste supermarkeder, økologisk endda.
Tahindressing og holdbarhed
Opbevar tahindressingen i en lufttæt beholder, fx et patentglas, i køleskabet. Der holder den sig fint en uges tid.