Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page

Vintersalat - savoykålsalat med æblerSalat med savoykål er ny favorit i mit salatsortiment – en syrlig salat med en himmelsk god dressing. Den er særlig god til lidt vinteragtige retter – and, vildt, coq au vin, nøddesteg, rødbedefrikadeller eller hvad du nu laver.

Inspirationen hentede jeg i Politikens salatkonkurrence for nogle år siden. Jeg kan ikke huske, om denne her vandt – men hos mig er den i hvert fald en salatvinder. Og den har fået savoykål ind i mit køkken. Savoykål kan godt være en lidt besværlig, grov fætter, men her bliver den virkelig lækker.

Opskrift på salat med savoykål og æbler

Du skal bruge:

Ca. 1/3 savoykål
2 syrlige æbler (jeg bruger helst danske Elstar)
En god håndfuld valnødder

Dressing af:
2 spsk økologisk rapsolie
2 spsk ravigottesauce
1 spsk lys eddike (jeg bruger oftest æblecidereddike)
Revet skal af en halv økologisk citron
1 spsk friskpresset citronsaft
1 tsk flydende honning
salt, peber

Sådan gør du:

  1. Snit kålen fint. Fint, altså! Skær æblerne i fine snitter også, og hak valnødderne groft.
  2. Ryst dressingen sammen i et glas med låg, og fordel en passende mængde over salaten.
  3. Vend godt rundt. Jeg plejer at få dressingen til at række til mere end én gang. Du kan også lave en større portion og have den i køleskabet, kampklar til en akut salatsult.

Salaten er også god efter en dag eller to. Fx til madpakken. Så lav rigeligt!

Tip

Det vigtige er at få savoykålen snittet rigtig fint, så den kan blive lidt mør af dressingen. Det kan du enten gøre i en maskine (med god snittefunktion), på et mandolinjern (nok lidt besværligt) eller med en skarp kniv (skær så tyndt og fint, du orker).
Dressingen har heldigvis evnen til at blødgøre kålen lidt (den bliver fermenteret), så hvis den er lidt grovere snittet, bliver den blød og mere medgørlig, når den har stået nogle timer.

Gem

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.