Følg med her:

Vil du ha' flere opskrifter i samme stil?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
En nem quinoasalat med gulerødder, abrikoser, knasende nødder og masser af krydderurter. God til det krydrede køkken. Eller til frokost. Haps!
Jeg er altid på jagt efter en sund, mættende frokostsalat, og i dag blev det denne her – en nem quinoasalat.
Faktisk er den lidt inspireret af en sand klassiker fra sidste 90’erne: Bulgursalaten, som vi altid lavede med abrikoser, mynte og ristede pinjekerner. Men som du hurtigt opdager her på bloggen, så skruer jeg generelt lidt ned for kulhydraterne og op for grønsager og protein.
Vupti – bulgur tryllet om til quinoa (og ekstra protein, der mætter godt til frokost). Vupti – noget mere grønt (og især orange) at tygge på. Gulerødder og masser af krydderurter.
Og sidste vupti – pinjekerner blev til nødder. Jeg synes, pinjekerner er så uforskammet dyre, og der er mange andre slags kerner og nødder, der smager skønt.
Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.
Den nemmeste frokostsalat er den, der bare lige skal mixes, inden du skal ud ad døren. Og det kan du (næsten) med denne her. Tricket er at lave lidt rigeligt af det hele en dag, hvor du har bedre tid end mandag morgen 😉 Kokkene kalder det at bakke op (fordi de bruger gennemsigtige plastikbakker).
Så går det hurtigt, når madpakken skal pakkes!
En nem quinoasalat er selvfølgelig også et hit som tilbehør til din aftensmad.
Du kan sagtens supplere quinoasalaten med nogle ovnristede, krydrede kikærter. Bare dræn en dåse kikærter, dup dem tørre, og vend dem i olivenolie, salt og fx paprika og spidskommen. Læg dem på bagepapir, og giv dem ca. 30 minutter ved 150 grader – samtidig med nødderne.
Til frokost kan du også supplere med rester fra aftensmaden i går – eller en god vegetardelle.
Få mine nyhedsbreve med - mest grønne - tips og opskrifter i din indbakke. Ganske gratis!
(Du kan altid afmelde igen)