Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page

Mangodressing er det lille magiske trick til din salat – den stråler som solen selv, og den giver masser af sød-syrlig sommersmag. Hele året.

Det vigtige er at finde en god, blød, moden mango. Se tippet nedenfor. Hvis mangoen ikke er moden, smager den ret trist, og den er ikke til at blende. Så – du må på mangojagt.

Jeg var selv så heldig at finde 6 af de bedste modne mangoer til en 20’er hos min grønthandler. Det er ikke noget, jeg kan regne med hver dag, men det blev inspiration til at få min elskede mangodressing på bloggen.Mangodressing – et magisk pift til dine salater

Sød mango i det salte køkken?

Egentlig er jeg ikke typen, der blander det søde køkken med det salte. Eller skal jeg sige: Jeg VAR ikke typen … for efterhånden sniger der sig frugter og bær ind i stadig flere af mine salater. Granatæble i kålsalaten. Blåbær i rucolasalaten. Vandmelon i fetasalaten. Æble i savoykålsalaten. Hindbær i sommersalaten. Og nu – mango i både spidskålssalaten, kyllingesalaten og salatdressingen!

Jeg indrømmer: Jeg elsker det. Og det minder ikke det mindste om ananas på en pizza, som nok er noget at det værste, man kan byde mig.

Min mangodressing er improviseret over en klassik kombi af olie, eddike og sennep, her krydret med hvidløg og paprika – og en god squeeze lime. Jeg har set, at nogen bruger honning i deres mangodressing. Det synes jeg er aldeles overflødigt – mangoen er fuld af sødme i sig selv, når den er ordentlig moden.

Mangodressing – et magisk pift til dine salaterMangodressing til kyllingesalat, spidskålssalat og … you name it

Opskriften rækker til mere end en enkelt gang, så du kan få testet mangodressingen på mere end en salat. Mine favoritter so far er kyllingesalaten og en spidskålssalat med halloumi.

Hvad er din?

Opskrift på mangodressing til kyllingesalat - og andre salater!

Salater

Forberedelse: 10 minutter

Du skal bruge:

  • 200 g blød, moden mango i tern (en lille mango eller en halv stor)
  • 1/2 tsk dijonsennep
  • 1/2 tsk paprika
  • 1 fed hvidløg
  • 1/4 tsk salt
  • 1/2 dl æblecidereddike
  • 2 spsk frisk limesaft (ca. 1 lime)
  • 1 dl olivenolie

Sådan gør du:

  1. Flæk mangoen med en skarp kniv, og fjern stenen. Skræl de to halvdele. Skær dem i tern (de tern, du ikke bruger i dressingen, kan du bruge i salaten - eller til din morgenmad i morgen).
  2. Blend alle ingredienser til en jævn, cremet dressing. Opbevar den i køleskabet i et glas eller en flaske med låg. Der er til flere dage.

Tip: Find den bedste mango

Du har sikkert prøvet det – at købe en lidt hård mango i håbet om, at den bliver da blød og moden om nogle dage. Så fin og rød den er.

Not.

Min erfaring siger, at der findes forskellige sorter, og nogle af dem vil bare ikke modne – eller de er plukket for tidligt, opbevaret forkert, hvad ved jeg. De bliver ikke modne. Når man lader dem ligge, bliver de bare stadig lysegule og hårde i kødet, og efterhånden rådner de indefra. Øv.

Desværre skilter danske butikker sjældent med, hvilken sort din mango er (og tro mig, der findes uendeligt mange), så lad mig koge mit råd ned til nogle få punkter:

  • Mærk på mangoen. Den skal give efter for et let tryk, så er den moden. De bedste bliver lidt smør-agtige i konsistensen, ikke bløde som et blødt æble.
  • Pyt med, at din mango har små sorte pletter på skindet. Det sladrer bare om et højt sukkerindhold (hvilket jo bør være et adelsmærke).
  • Pt med farven. En rød mango kan være kedelig, mens en grøn kan være superlækker.
  • Pyt med rynker – det er ikke en skønhedskonkurrence. En lidt rynket mango er ofte supermoden og sød.
  • Og hvis du kan finde de pakistanske mangoer (de hedder chaunsa), så er du reddet. De er lidt mindre og slankere end de fleste andre, men de smager himmelsk. Virkelig en sød og intens mango. Sæsonen er fra starten af juni til slutningen af august. Jeg finder dem nemmest hos min grønthandler – men du kan også være heldig i supermarkedet.

En sød, moden mango kan du for øvrigt bruge til alverdens lækre sager. For eksempel også i frugtsalat, til amerikanske pandekager, i smoothie, til mangochutney, som tilbehør til asiatiske retter og i marmelade.

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.