Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page
Hop til opskriften
()

En skøn linsesalat med belugalinser og majs. Den er nem, sund, fuld af knasende majskerner og de delikate linser. Og allerbedst, når det er sæson for friske majs.

Tip! Lav dressing til mange gange på én gang

Det er ikke alle salater, der behøver et hav af ingredienser. Denne gang er jeg gået simpelt til værks med linser, maj, rødløg og frisk basilikum. Plus en simpel dressing, som du hurtigt kan ryste sammen.

For at gøre det hele endnu simplere vil jeg anbefale, at du laver en god stor portion olie-eddike-dressing, så du har en flaske klar i køleskabet. Det er faktisk lige så nemt at lave en stor portion som en lille. Bare et tip!

Linsesalat med majs og belugalinser

Salat med linser som frokost, tilbehør eller madpakke

Linser er en rigtig god proteinkilde, så du får en salat, der virkelig mætter og nærer. Her har jeg valgt at bruge belugalinser, der har en dejlig fast konsistens.

Du kan bruge linsesalaten fx:

  • Som tilbehør til aftensmaden. Hvis du spiser vegetarisk eller vegansk, får du et velkomment tilskud af protein, så det er godt tilbehør til fx vegetarfrikadeller.
  • Som et selvstændigt måltid til frokost eller en sommeraften.
  • Som madpakke. Her kan du enten tage dressingen med ved siden af eller hælde den i bunden af din salatbeholder og så bare vende den rundt til spisetid.

Linsesalat med majs og belugalinser

Vild med linsesalat?

Hvis du gerne vil gøre det nemt for dig selv en anden dag, kan du koge en hel pose belugalinser og fryse dem ned i mindre portioner. Så har du linser til et par helt andre salater, hvor du får brugt et par af de knap så typiske salat-ingredienser: Knoldselleri og porrer. Måske også noget for dig?

Hvor glad er du for opskriften?

Giv 1-5 hjerter

Linsesalat med majs og belugalinser

Salater

Rækker til: 4

Til linsesalaten skal du bruge:

  • 5 dl tilberedte belugalinser (ca. 2 dl tørrede)

  • 2 majskolber (eller 2 små dåser majs á 300 g, drænede)

  • 1 stor potte basilikum

  • 1 lille rødløg

Til dressingen skal du bruge:

  • 4 tsk eddike (fx 1 tsk balsamico og 3 tsk god lys eddike)

  • 4 spsk olie (fx 1 spsk olivenolie og 3 spsk mild madolie)

  • 1/2 tsk dijonsennep

  • salt og peber

Sådan gør du:

  1. Start med dressingen: Ryst den sammen i et glas med låg.

  2. Kog belugalinserne i rigeligt letsaltet vand i ca. 18 minutter. Tjek, at de er møre, men stadig har et godt bid. Dræn vandet fra, vend dem med dressingen, og lad dem køle af.

  3. Tilbered majskolberne – nemmest i mikroovnen: Giv hver kolbe 3,5 minut ved fuld effekt (med bladene på). Hold så godt fast i toppen af kolben med et rent viskestykke, og skær bunden af med en skarp kniv. Skær så højt, at du lige netop får skåret alle bladene over. Så kan du ryste majskolben ud af sit skjul – helt uden tråde.

    Lad den køle lidt af, og skær så majskernerne fri. Lad dem køle af.

  4. Skær rødløg i fine både, og pluk bladene af basilkum.

  5. Vend salaten sammen. Server!

Fik du prøvet opskriften?

Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Linsesalat med majs og basilikum

Lidt fakta om belugalinser

Tørrede belugalinser indeholder 26 g protein pr. 100 g – i praksis betyder det, at 100 g tilberedte linser indeholder ca. 8 g protein. Til sammenligning indeholder æg 13 gram, kyllingekød 19 gram og kartofler 2 gram.

Sundhed.dk anbefaler, at du som voksen får 0,8-1,5 g protein pr. kilo kropsvægt om dagen. Hvis du vejer 70 kg, skal du altså have 56-105 g protein, hvis du har et normalt aktivitetsniveau. (Ja, det var et bredt spænd – men sådan lyder anbefalingen altså).

Hvordan tilbereder man belugalinser?

De små belugalinser skal ikke sættes i blød, før du koger dem. Bare skyl dem godt, og kog dem i vand eller grønsagsbouillon i 15-20 minutter. De suger en del vand, så sørg for at koge dem i rigelig væske.

Hvis du vil bruge dem i salat, er det en god ide at vende dem med dressingen, mens de stadig er varme. Så suger de smag til sig. Men altså, i min optik går det også fint at tage kogte linser op af fryseren og give dem dressing, når de er tøet op. Sørg for både at give dem syre og salt, så smager de bedst.

Du kan også bruge belugalinser i en suppe – enten som topping (så skal de koges først) eller som fyld (så kan de koges i suppen).

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.