En skøn linsesalat med belugalinser og majs. Den er nem, sund, fuld af knasende majskerner og de delikate linser. Og allerbedst, når det er sæson for friske majs.
Tip! Lav dressing til mange gange på én gang
Det er ikke alle salater, der behøver et hav af ingredienser. Denne gang er jeg gået simpelt til værks med linser, maj, rødløg og frisk basilikum. Plus en simpel dressing, som du hurtigt kan ryste sammen.
For at gøre det hele endnu simplere vil jeg anbefale, at du laver en god stor portion olie-eddike-dressing, så du har en flaske klar i køleskabet. Det er faktisk lige så nemt at lave en stor portion som en lille. Bare et tip!

Salat med linser som frokost, tilbehør eller madpakke
Linser er en rigtig god proteinkilde, så du får en salat, der virkelig mætter og nærer. Her har jeg valgt at bruge belugalinser, der har en dejlig fast konsistens.
Du kan bruge linsesalaten fx:
- Som tilbehør til aftensmaden. Hvis du spiser vegetarisk eller vegansk, får du et velkomment tilskud af protein, så det er godt tilbehør til fx vegetarfrikadeller.
- Som et selvstændigt måltid til frokost eller en sommeraften.
- Som madpakke. Her kan du enten tage dressingen med ved siden af eller hælde den i bunden af din salatbeholder og så bare vende den rundt til spisetid.

Vild med linsesalat?
Hvis du gerne vil gøre det nemt for dig selv en anden dag, kan du koge en hel pose belugalinser og fryse dem ned i mindre portioner. Så har du linser til et par helt andre salater, hvor du får brugt et par af de knap så typiske salat-ingredienser: Knoldselleri og porrer. Måske også noget for dig?

