
Jordbærsalat er den perfekte sommersalat – fyldt med høsten af jordbær, asparges og ærter. Og her får du den med en skøn hyldeblomstdressing.
Salat med jordbær – perfekt til sommermaden
Jordbærsalaten er allerbedst i juni og lidt ind i juli, hvor der både er danske jordbær, asparges og ærter. Men du kan selvfølgelig også strække sæsonen lidt og bruge udenlandske råvarer – især slipper de danske asparges hurtigt op.
Og så er der ellers salat til alle sommerens retter – fra grillmad til tærter, spansk tortilla, fiskeretter, kyllingefrikadeller og meget andet.
Dressing til jordbærsalat
Til langt de fleste salater bruger jeg min olie-eddikedressing, men jeg synes, den er for kraftig til jordbærrene, så i stedet har jeg lavet en hyldeblomstdressing. Den er sød og mild og giver salaten en helt vidunderlig sommersmag.
Og den er også god til en vandmelonsalat, hvis du skulle få lyst til det.
Andre sommersalater
Sommeren inspirerer til masser af smagfulde, læskende, friske salater. Du kan for eksempel også prøve:



Du finder alle sommerens salater på siden her.