Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page
Hop til opskriften
()

Jordbærsalat er den perfekte sommersalat – fyldt med høsten af jordbær, asparges og ærter. Og her får du den med en skøn hyldeblomstdressing.

Salat med jordbær – perfekt til sommermaden

Jordbærsalaten er allerbedst i juni og lidt ind i juli, hvor der både er danske jordbær, asparges og ærter. Men du kan selvfølgelig også strække sæsonen lidt og bruge udenlandske råvarer – især slipper de danske asparges hurtigt op.

Og så er der ellers salat til alle sommerens retter – fra grillmad til tærter, spansk tortilla, fiskeretter, kyllingefrikadeller og meget andet.

Dressing til jordbærsalat

Til langt de fleste salater bruger jeg min olie-eddikedressing, men jeg synes, den er for kraftig til jordbærrene, så i stedet har jeg lavet en hyldeblomstdressing. Den er sød og mild og giver salaten en helt vidunderlig sommersmag.

Og den er også god til en vandmelonsalat, hvis du skulle få lyst til det.

Andre sommersalater

Sommeren inspirerer til masser af smagfulde, læskende, friske salater. Du kan for eksempel også prøve:

Du finder alle sommerens salater på siden her.

Hvor glad er du for opskriften?

Giv 1-5 hjerter

Jordbærsalat med hyldeblomst

Salater

Rækker til: 4

Til salaten skal du bruge:

  • Ca. 300 g fintsnittet spidskål

  • 50 g rucola

  • 200 g fine, friske jordbær

  • 200 g grønne asparges

  • 50-100 g ærter, friske fra bælgen

  • 50 g ristede mandler

  • Evt. lidt friske hyldeblomster til pynt

Til hyldeblomstdressingen skal du bruge (til mere end én gang):

  • 1 dl hyldeblomstdrik, koncentreret (købt eller hjemmelavet)

  • 1 tsk dijonsennep

  • 1 dl hvidvinseddike (eller æblecidereddike)

  • 1 dl god olie

  • 1/4 tsk salt

Sådan gør du:

  1. Rist mandlerne i ovnen ved 140 grader varmluft i ca. 25 minutter. (Hvorfor ikke på pande? Læs her)

  2. Knæk bunden af dine asparges, og snit dem i skrå stykker på 3-4 cm. Giv dem et hurtigt opkog i let saltet vand. Ét minut! Hæld det kogende vand fra, hæld koldt vand over, og dræn det fra også.

  3. Ryst dressingen sammen i en beholder med låg.

  4. Snit spidskålen fint, gerne på mandolinjern. Bland den med rucola, og bred det ud på et fad.

  5. Fordel asparges over.

  6. Skyl og nip jordbærrene, og skær dem i halve eller kvarte. Fordel dem over salaten, og top så op med ærter.

  7. Hæld dressingen over, og drys med hakkede, ristede mandler til sidst. Server!

Fik du prøvet opskriften?

Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Jordbærsalat, der mætter lidt ekstra

Du kan sagtens give jordbærsalaten lidt ekstra fylde. Prøv med fx:

  • Kogt quinoa. Tilsæt et par dl tilberedt quinoa – det passer rigtig godt til salaten. Du kan også bruge kogte kerner, fx speltkerner, bygkerner eller hvedekerner.
  • Halloumi. 200 g halloumi (eller grillost) giver ekstra mæthed, og det salte går supergodt i spænd med de søde jordbær og hyldeblomsten. Steg halloumi på panden eller på grillen.
  • Edamamebønner. Bare optøet fra frost.
  • Eller giv salaten lidt smuldret feta på toppen. Det er nemt og hurtigt, og hvis du elsker feta … ;-)

Sådan kan du variere salaten

Med udgangspunkt i hyldeblomstdressingen kan du sagtens skifte lidt ud i ingredienserne. Prøv fx:

  • Skift halvdelen af spidskålen til grønkål.
  • Suppler jordbær med vandmelon
  • Tilsæt smuldret feta
  • Skift mandler til pinjekerner
  • Tilsæt tynde ringe af salatløg

Jordbærsalat med hyldeblomstdressing

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.