Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page

Grønkålssalat – skulle man nogensinde have troet, at kunne blive forelsket i grønkål? Niks. Men så fandt jeg kålhemmeligheden. Den får du her i opskriften.

Sagen er, at jeg altid har ment, grønkål er sådan en sej fætter, der ikke er sjov at gumle på. Alt for grov, og de snørklede stive blade er alt andet end noget, jeg forbinder med lækker mad. Så grønkålssalat var rigtig længe om at finde vej til mit køkken. Men så fandt jeg kålhemmeligheden. Og – sammen med avocado får grønkålen det blide, bløde modspil, der gør godt i hver eneste mundfuld.

Salaten er inspireret af et besøg på Clinton St. Bakery i New York. Stedet er egentlig mest berømt for sine pandekager (og de ser også slemt fristende ud). Men kålsalaten – den blev lynhurtigt min favorit, og her får du den i min egen version. Mængderne må du afstemme efter appetitten, det er fremgangsmåden, der er genial (og den har jeg lært af Anne, min mellemste).

OBS – jeg serverer med min egen sennepsdressing.

 

Opskrift på grønkålssalat med granatæble og avocado

Salater

Forberedelse: 20 minutter

Du skal bruge:

  • Frisk grønkål (kan også være palmekål eller sortkål, altså rød grønkål)
  • Granatæblekerner
  • Avocado (blød og moden)
  • Ristede mandler (eller nødder eller valnødder)
  • Sennepsdressing

Sådan gør du:

  1. Start med grønkålen: Snit kålen fri af stænglerne, og smid den i koldt vand, en stor skålfuld. Skyl den godt igennem og rul den i et rent viskestykke, så den tørrer lidt. (Du kan også bruge en salatslynge, hvis du er den heldige ejer af sådan en fætter).
  2. Og så kommer hemmeligheden: Ta' et lille skvæt olivenolie i hænderne, bare 1/2 spsk, og masser olien godt ind i kålen med fingrene. Det tager højst et minut - og jep, det virker. Kålen bliver pludselig blød og medgørlig.
  3. Snit så kålen i ikke alt for store stykker. Jeg kan godt lide den nogenlunde fintsnittet. Op i salatskålen med den.
  4. Så granatæblet. Skær det midt over (du behøver kun at skære igennem skallen, så kan du brække det over uden at ødelægge kernerne). Frigør så kernerne. Det gør du nemmest i en stor skål koldt vand, hvor du kan vrikke kernerne fri, uden at sprøjte rød saft ud i hele køkkenet. Kernerne falder til bunds i vandet, den hvide skal flyder ovenpå. Smart. Si vandet fra.
  5. Nu avocadoen. Mos den groft, eller skær den i små tern. Vend evt. ternene i lidt citronsaft, hvis salaten ikke skal spises med det samme.
  6. Hak de ristede mandler groft.
  7. Og bland! Start med at vende avocado og kål sammen. Vend så granatæble, mandler og dressing i.
  8. Drys evt. med lidt mandler og granatæble på toppen. Servér!

Tip om grønkål til hele ugen:

Du kan gøre grønkål klar til flere dage – for eksempel til ugens madpakker. Oliemasseret grønkål holder sig fint 3-4 dage i køleskabet i en dåse med låg på.

Tip om granatæble til hele ugen:

Hvis du piller hele granatæblet på én gang, kan du gemme de kerner, du får til overs, i en dåse eller et glas i køleskabet. Så har du lynhurtigt granatæble til dine salater og din morgenmad i løbet af ugen.

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *