Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page
Hop til opskriften
()

Min citrondressing er en sur-sødlig sennepsdressing, der smager himmelsk. Hemmeligheden er en kombination af ravigotte sauce og citronskal – og det giver en dressing, der gør underværker i en salat.

Citrondressing – genial til kålsalater

Jeg bruger den fast i min savojkålsalat med æbler, men du kan roligt eksperimentere med andre salater og kåltyper.

Hvis du bruger grov kål, fx savoy, rødkål eller hvidkål, er det en fordel at lade salaten trække med citrondressingen en halv til en hel time, fordi dressingen mørner kålen.

Hvad er ravigotte sauce?

Jeg er typen, der næsten aldrig køber den slags saucer og dressinger – jeg laver det meste fra bunden, sådan lidt gammeldags dér ;-) Men ravigotte sauce er en undtagelse. Det er en krydret og sødlig sennepssauce, der giver et magisk kick til en salatdressing. Min mand bruger den også på sin laksemad eller til en kartoffelmad.

Hvor glad er du for opskriften?

Giv 1-5 hjerter

Citrondressing med ravigotte sauce

Salater

Du skal bruge:

  • 2 spsk økologisk rapsolie
  • 2 spsk ravigotte sauce
  • 1 spsk lys eddike (jeg bruger oftest æblecidereddike)
  • Fintrevet skal af en halv økologisk citron
  • 1 spsk friskpresset citronsaft
  • 1 tsk flydende honning (kan udelades)
  • salt, peber

Sådan gør du:

  1. Skyl citronen, riv skallen fint og pres 1 spsk saft.

  2. Ryst dressingen sammen i et glas med låg. Opbevar på køl.

Fik du prøvet opskriften?

Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Citrondressing med ravigotte sauce

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.