Rød spidskålssalat med granatæble og feta

Salat med rød spidskål er det glade svar, hvis du savner kulør på salaten - eller på dagen. Her i selskab med salt, sødt, syrligt og sprødt.

Rød spidskålssalat med alle de gode smage

Her er den røde spidskål kommet i godt selskab med både grønt, hvidt og sprødt – og vi kommer hele smagspaletten rundt:

  • mild rød spidskål
  • bitter, smagfuld rucola
  • salt feta
  • sødt og syrligt granatæble
  • milde mættende edamamebønner
  • sprøde, sødlige ristede mandler
  • og selvfølgelig den gode klassiske olie-eddikedressing.
Rød spidskålssalat med granatæble og feta

Rød spidskålssalat med granatæble og feta

Forb. tid 20 minutter
Giv de første stjerner!
Spidskålssalaten her er nok den salat, der bliver lavet oftest i min familie. Prøv den, og se hvorfor (hints: Den er både nem og har en smag, man aldrig bliver træt af).
Antal: 4 personer

Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.

Du skal bruge:

  • 50 g mandler
  • 300 g rød spidskål
  • 100 g fetaost
  • ½ granatæble
  • 50 g rucola
  • 1,5 dl mukimamebønner (edamame, der er pillede – gerne fra frost)

Dressing:

  • 1 spsk god eddike (fx 2 tsk æblecidereddike og 1 tsk balsamico)
  • 3 spsk olie (fx 2 spsk rapsolie og 1 spsk olivenolie)
  • ½ tsk dijonsennep
  • ½ fed hvidløg
  • et dryp flydende honning (kan udelades)
  • salt og friskkværnet peber

Sådan gør du: 

  • Rist mandlerne ved mellem varme på en tør pande. Snit spidskålen fint, gerne på mandolinjern. Smuldr feta eller skær i tern. Pil granatæble. Hak rucola helt groft.
  • Pres lidt hvidløg, og ryst så dressingen sammen i et glas med låg.
  • Til madpakken: Hæld salatdressingen i bunden af din beholder, dernæst snittet rødkål, mukimamebønner, feta, granatæble og rucola. Top op med mandlerne.
  • Til skål eller fad: Bland rød spidskål, rucola og mukimamebønner, og bred det ud som bund. Hæld dressingen over. Fordel feta, granatæble og mandler på toppen.

Muttis tips

Hvis du ofte laver salat med olie-eddikedressing, kan du spare masser af tid og besvær ved at lave en stor portion og ha’ den klar i køleskabet. Opskriften finder du her.
Kunne du lide opskriften?Giv 1-5 stjerner ved at klikke på dem, eller efterlad en kommentar.
Giv de første stjerner!
Pin Del Udskriv
Fik du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar her, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Salat med rød spidskål som måltidssalat

Jeg har arrangeret salaten i glas, klar til madpakke og derfor med dressingen i bunden. Det smarte er så at sætte låg på og vende salaten rundt i glasset, før du serverer.

Du kan selvfølgelig også lave salaten i skål, tallerken eller fad og gnaske den derhjemme.

Hvis du bruger salaten som tilbehør til din aftensmad, kan du fint lave den uden edamamebønnerne. Men hvis du bruger den som selvstændig frokostsalat, er edamamebønnerne det geniale proteintilskud, der giver mæthed og fylde.

Tip om ristede mandler

Jeg elsker ristede mandler, men faktisk er det en ting, man skal være varsom med. Når du rister mandlerne, danner de akrylamid, som er kræftfremkaldende. Jo mørkere du rister dem, jo mere akrylamid. Derfor rister jeg altid mandler i ovnen, hvor jeg kan styre, at de ikke får for meget (det er sværere på panden). Men uanset hvad – spis ikke for mange ristede mandler. Andre typer nødder danner mindre akrylamid, så skift mellem forskellige typer. Eller spis dem uforarbejdede. Så er de sunde og gode. Du kan læse mere om at riste mandler og nødder her.

Rød spidskålssalat med granatæble og feta
Bodil

Bodil

Hej! Jeg hedder Bodil, og det er mig, der er mutti. Her får du opskrifter, der gør dit køkken lidt grønnere, lidt nemmere - og du får smæk på smagen.

Ingen kommentarer endnu

Læg en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Din bedømmelse: