Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Rød spidskålssalat med granatæble og feta

Rød spidskålssalat med granatæble og feta

Antal 4 personer
Forb. tid 20 minutter

Ingredienser

  • 50 g mandler
  • 300 g rød spidskål
  • 100 g fetaost
  • ½ granatæble
  • 50 g rucola
  • 1,5 dl mukimamebønner (edamame, der er pillede - gerne fra frost)
Dressing:
  • 1 spsk god eddike (fx 2 tsk æblecidereddike og 1 tsk balsamico)
  • 3 spsk olie (fx 2 spsk rapsolie og 1 spsk olivenolie)
  • ½ tsk dijonsennep
  • ½ fed hvidløg
  • et dryp flydende honning (kan udelades)
  • salt og friskkværnet peber

Kokkens noter

Hvis du ofte laver salat med olie-eddikedressing, kan du spare masser af tid og besvær ved at lave en stor portion og ha' den klar i køleskabet. Opskriften finder du her.

Dine egne noter

Tilberedning

  • Rist mandlerne ved mellem varme på en tør pande. Snit spidskålen fint, gerne på mandolinjern. Smuldr feta eller skær i tern. Pil granatæble. Hak rucola helt groft.
  • Pres lidt hvidløg, og ryst så dressingen sammen i et glas med låg.
  • Til madpakken: Hæld salatdressingen i bunden af din beholder, dernæst snittet rødkål, mukimamebønner, feta, granatæble og rucola. Top op med mandlerne.
  • Til skål eller fad: Bland rød spidskål, rucola og mukimamebønner, og bred det ud som bund. Hæld dressingen over. Fordel feta, granatæble og mandler på toppen.