Scan for at gå til opskrift
Rød spidskålssalat med granatæble og feta
Forb. tid 20 minutter min
- 50 g mandler
- 300 g rød spidskål
- 100 g fetaost
- ½ granatæble
- 50 g rucola
- 1,5 dl mukimamebønner (edamame, der er pillede - gerne fra frost)
Dressing:
- 1 spsk god eddike (fx 2 tsk æblecidereddike og 1 tsk balsamico)
- 3 spsk olie (fx 2 spsk rapsolie og 1 spsk olivenolie)
- ½ tsk dijonsennep
- ½ fed hvidløg
- et dryp flydende honning (kan udelades)
- salt og friskkværnet peber
Hvis du ofte laver salat med olie-eddikedressing, kan du spare masser af tid og besvær ved at lave en stor portion og ha' den klar i køleskabet. Opskriften finder du her.
Rist mandlerne ved mellem varme på en tør pande. Snit spidskålen fint, gerne på mandolinjern. Smuldr feta eller skær i tern. Pil granatæble. Hak rucola helt groft.
Pres lidt hvidløg, og ryst så dressingen sammen i et glas med låg.
Til madpakken: Hæld salatdressingen i bunden af din beholder, dernæst snittet rødkål, mukimamebønner, feta, granatæble og rucola. Top op med mandlerne.
Til skål eller fad: Bland rød spidskål, rucola og mukimamebønner, og bred det ud som bund. Hæld dressingen over. Fordel feta, granatæble og mandler på toppen.