Få inspiration til en lidt grønnere jul!

Tilmeld dig et nyhedsbrev, og få mine tips til en lidt grønnere, lidt grovere og lidt sødere jul!

Safransnurrer – next level luciabrød med remonce

Safransnurrer med remonce – bløde, smørfyldte luciasnurrer med en elegant twist, klassisk safransmag og lækker vaniljeremonce.

Opskrift på safransnurrer i ny S-facon

Jeg beklager, at jeg er lidt sent ude med min opskrift på safransnurrer. At komme med den dagen efter luciadag er vel så ringe timing, som det kan blive.

Men jeg synes, jeg har en god grund: Min datter ønskede sig dem. Og jeg kunne lige nå at få dem testet til netop luciadag, hvor vi ikke bare fejrede lucia, men også hendes lille nyfødte. 4 dage gamle Sofie.

Så egentlig kunne de vel hedde Sofiesnurrer og netop derfor være formet som et S?

Nå. Til sagen.

Luciabrød + remonce = safransnurre

Hvert år sker der noget nyt på safranbrød-fronten, og det går jo nærmest hurtigere, end mine opskrifter kan følge med til.

I år har jeg alligevel kastet mig ud i ny variant: Luciabrød, det kender vi. Snurrer med remonce, ja, også den er jeg med på. Men da jeg så den elegante krydsning af de to hos Flere Fugle i Nordvest, ku’ jeg ikke styre min nysgerrighed. Mine døtre valfartede på skift til bageriet om kom hjem med julelys i øjnene, og den slags kan man jo ikke lade passere ubemærket.

Så jeg tog fat i en af grundlæggerne, og fik en lille fotoguide til at formgive dem. Nu testet i eget køkken, så her får du mit nyeste bud på en safransnurre, der både har den magiske aroma af safran, den uimodståelige remonce med vanilje – og den klassiske S-facon, bare på en smule mere raffineret måde.

Safransnurrer - luciabrød med remonce

Safransnurrer – next level luciaboller med remonce

Forb. tid 45 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Hævetid 3 timer
Samlet 3 timer 55 minutter
Giv de første stjerner!
Luciabrød møder snurre med vaniljeremonce i en luksusudgave af en uimodståeligtluciabolle!
Antal: 20 stk.

Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.

Du skal bruge:

Safranbolledej

  • ½ g safran
  • 3 dl sødmælk
  • 20 g gær
  • 1 æg
  • 500 g hvedemel
  • 8 g salt
  • 50 g sukker
  • 75 g smør

Vaniljeremonce

  • 125 g marcipan
  • 125 g sukker
  • 125 g blødt smør
  • 1 tsk vaniljepulver
  • 1 spsk majsstivelse
  • 1 nip salt

Til pynt

  • sukker (evt.)

Sådan gør du: 

  • Bland safran med lidt af sukkeret, og stød det i en morter. Hæld mælken i en røreskål, og rør gæren ud heri sammen med safran. Tilsæt æg, hvedemel, salt, sukker, og ælt dejen godt 5-6 minutter på røremaskine.
  • Skær smørret i tern, tilsæt i skålen og ælt dejen yderligere 5-6 minutter, til den er glat og blank. Lad dejen hvile tildækket på køkkenbordet i ca. 1,5-2 timer.
  • Kør dejen, til luften er slået ud af den, pak den i plastfolie, og læg den på køl 1-2 timer. Imens kan du lave marcipanremoncen.

Lav remoncen:

  • Riv marcipanen groft, og rør den sammen med sukker, smør og vanilje, til du har en jævn remonce. Brug evt. maskine.
  • Gør 2 bageplader klar med bagepapir. Gør en dyb tallerken klar med ca. 1 dl sukker.

Sådan former du safransnurrerne:

  • Rul den kolde dej ud til en firkant på 30 x 60 cm, vend den lange side ind mod dig selv. Smør remoncen jævnt ud på 2/3 af fladen fra venstre, og fold den højre tredjedel af dejen ind over (nu er dejen 30 x 40). Fold den venstre side ind over de to lag, så dejen nu er i 3 lag med 2 lag remonce imellem, ca. 30 x 20 cm.
  • Læg dejen på køl i 15 minutter.
  • Rul så igen dejen ud til 30 x 40 cm.
  • Skær dejen op i ca. 20 strimler, der er 30 cm lange.
  • Tag en strimmel ad gangen og gør følgende: Læg strimlen som et S på bordet. Tag fat i nederste ende og placer den i midten af øverste bue, og placer øverste ende midt i nederste bue. Vend snurren om, så samlingen og snipperne vender nedad. Læg den på bagepapir.
    Fortsæt med alle strimlerne.
    YouTube video
  • Afslut evt. med at dyppe hver snurre i sukkeret (den pæne side uden samlinger), og læg den så på bagepapiret med samlingen nedad.
  • Dæk snurrerne med et fugtigt viskestykke, og lad dem hæve til næsten dobbelt størrelse (en time eller to, afhængigt af temperaturen).
  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Når ovnen er varm: Bag dem i ca. 10 minutter, til de er gyldne. Lad dem køle af på en bagerist.

Muttis tips

Du kan vælge at koldhæve dejen. Så skal du blot bruge 5 g gær.
Kunne du lide opskriften?Giv 1-5 stjerner ved at klikke på dem, eller efterlad en kommentar.
Giv de første stjerner!
Pin Del Print
Fik du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar her, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Og endnu et niveau op …

Opskriften på dej og remonce er mine egne – det er kun designet, jeg fik Thomas til at hjælpe med. Og jeg skal tilføje, at bagerne laver dem en kende mere avanceret: De ruller dejen tyndere ud i sidste runde, så strimlerne bliver længere. De lægger så strimlerne dobbelt i s-faconen, så der kommer dobbelt så mange lag i hver snurre. Det kan du jo lege med, hvis du vil.

Heldigvis er de også ret gode i min forenklede version her. Testet og godkendt af en af de (på det punkt) kræsne døtre (Sofies mor).

Koldhævede snurrer – klar til luciamorgen

Hvis du også har en forkærlighed for langsomme morgener og lune boller til kaffen, så er her et lille trick: Du kan sagtens koldhæve dejen natten over. Sådan:

  • Brug kun 5-6 g gær i dejen.
  • Gør dejen klar aftenen før – og lad den stå i køleskabet natten over i stedet for blot et par timer.
  • Lav endelig også remoncen klar. Den kan godt stå fremme, så den er blød og medgørlig, når du skal bage.

Næste morgen skal du bare tage dejen ud, forme dine snurrer og lade dem efterhæve på køkkenbordet, mens ovnen varmer op. På den måde kan du servere nybagte, gyldne safransnurrer på selve luciadag – uden at stå op midt om natten. En ret god investering i morgenstemningen.

Form og finesse – det lille ekstra

Du kan naturligvis forme dine safransnurrer lige, som du vil – inspireret af alle mulige andre snurrer.

Det fine S er selvfølgelig en hilsen til Lucia – men måske også til Sofie, som fik sin egen S-snurre-debut i år. Og skulle dine snurrer blive lidt skæve? Så trøst dig med, at de stadig smager præcis lige så godt. Med det sprøde sukkerdrys og den søde vaniljeremonce indeni er de svære at holde fingrene fra. Selv skæve snurrer er et hit.

Bodil

Bodil

Hej! Jeg hedder Bodil, og det er mig, der er mutti. Her får du opskrifter, der gør dit køkken lidt grønnere, lidt nemmere - og du får smæk på smagen.

Din bedømmelse:




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments