Bland safran med lidt af sukkeret, og stød det i en morter. Hæld mælken i en røreskål, og rør gæren ud heri sammen med safran. Tilsæt æg, hvedemel, salt, sukker, og ælt dejen godt 5-6 minutter på røremaskine.
Skær smørret i tern, tilsæt i skålen og ælt dejen yderligere 5-6 minutter, til den er glat og blank. Lad dejen hvile tildækket på køkkenbordet i ca. 1,5-2 timer.
Kør dejen, til luften er slået ud af den, pak den i plastfolie, og læg den på køl 1-2 timer. Imens kan du lave marcipanremoncen.
Lav remoncen:
Riv marcipanen groft, og rør den sammen med sukker, smør og vanilje, til du har en jævn remonce. Brug evt. maskine.
Gør 2 bageplader klar med bagepapir. Gør en dyb tallerken klar med ca. 1 dl sukker.
Sådan former du safransnurrerne:
Rul den kolde dej ud til en firkant på 30 x 60 cm, vend den lange side ind mod dig selv. Smør remoncen jævnt ud på 2/3 af fladen fra venstre, og fold den højre tredjedel af dejen ind over (nu er dejen 30 x 40). Fold den venstre side ind over de to lag, så dejen nu er i 3 lag med 2 lag remonce imellem, ca. 30 x 20 cm.
Læg dejen på køl i 15 minutter.
Rul så igen dejen ud til 30 x 40 cm.
Skær dejen op i ca. 20 strimler, der er 30 cm lange.
Tag en strimmel ad gangen og gør følgende: Læg strimlen som et S på bordet. Tag fat i nederste ende og placer den i midten af øverste bue, og placer øverste ende midt i nederste bue. Vend snurren om, så samlingen og snipperne vender nedad. Læg den på bagepapir.Fortsæt med alle strimlerne.
Afslut evt. med at dyppe hver snurre i sukkeret (den pæne side uden samlinger), og læg den så på bagepapiret med samlingen nedad.
Dæk snurrerne med et fugtigt viskestykke, og lad dem hæve til næsten dobbelt størrelse (en time eller to, afhængigt af temperaturen).
Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Når ovnen er varm: Bag dem i ca. 10 minutter, til de er gyldne. Lad dem køle af på en bagerist.