Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Safransnurrer - luciabrød med remonce

Safransnurrer - next level luciaboller med remonce

Antal 20 stk.
Forb. tid 45 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Hævetid 3 timer
Samlet 3 timer 55 minutter

Ingredienser

Safranbolledej
  • ½ g safran
  • 3 dl sødmælk
  • 20 g gær
  • 1 æg
  • 500 g hvedemel
  • 8 g salt
  • 50 g sukker
  • 75 g smør
Vaniljeremonce
  • 125 g marcipan
  • 125 g sukker
  • 125 g blødt smør
  • 1 tsk vaniljepulver
  • 1 spsk majsstivelse
  • 1 nip salt
Til pynt
  • sukker (evt.)

Kokkens noter

Du kan vælge at koldhæve dejen. Så skal du blot bruge 5 g gær.

Tilberedning

  • Bland safran med lidt af sukkeret, og stød det i en morter. Hæld mælken i en røreskål, og rør gæren ud heri sammen med safran. Tilsæt æg, hvedemel, salt, sukker, og ælt dejen godt 5-6 minutter på røremaskine.
  • Skær smørret i tern, tilsæt i skålen og ælt dejen yderligere 5-6 minutter, til den er glat og blank. Lad dejen hvile tildækket på køkkenbordet i ca. 1,5-2 timer.
  • Kør dejen, til luften er slået ud af den, pak den i plastfolie, og læg den på køl 1-2 timer. Imens kan du lave marcipanremoncen.
Lav remoncen:
  • Riv marcipanen groft, og rør den sammen med sukker, smør og vanilje, til du har en jævn remonce. Brug evt. maskine.
  • Gør 2 bageplader klar med bagepapir. Gør en dyb tallerken klar med ca. 1 dl sukker.
Sådan former du safransnurrerne:
  • Rul den kolde dej ud til en firkant på 30 x 60 cm, vend den lange side ind mod dig selv. Smør remoncen jævnt ud på 2/3 af fladen fra venstre, og fold den højre tredjedel af dejen ind over (nu er dejen 30 x 40). Fold den venstre side ind over de to lag, så dejen nu er i 3 lag med 2 lag remonce imellem, ca. 30 x 20 cm.
  • Læg dejen på køl i 15 minutter.
  • Rul så igen dejen ud til 30 x 40 cm.
  • Skær dejen op i ca. 20 strimler, der er 30 cm lange.
  • Tag en strimmel ad gangen og gør følgende: Læg strimlen som et S på bordet. Tag fat i nederste ende og placer den i midten af øverste bue, og placer øverste ende midt i nederste bue. Vend snurren om, så samlingen og snipperne vender nedad. Læg den på bagepapir.
    Fortsæt med alle strimlerne.
  • Afslut evt. med at dyppe hver snurre i sukkeret (den pæne side uden samlinger), og læg den så på bagepapiret med samlingen nedad.
  • Dæk snurrerne med et fugtigt viskestykke, og lad dem hæve til næsten dobbelt størrelse (en time eller to, afhængigt af temperaturen).
  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Når ovnen er varm: Bag dem i ca. 10 minutter, til de er gyldne. Lad dem køle af på en bagerist.