Følg med her:
Røget kylling i ovnen – nemt og lækkert
Har du fået fingre i en røget kylling, er her et rigtig godt bud på, hvordan du nemt og lækkert får fyldt maverne – mens smagsløgene smiler bredt.
Jeg kan aldrig få grønsager nok, så jeg fylder godt op under pipfuglen. Efter en time i ovnen bliver de bløde og møre, så du dybest set får en god, grov grønsagssauce, der smager af røget kylling.
Du kan også bruge almindelig kylling, men så går du glip af den fantastiske røgede smag i det hele.
Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.
Du skal bruge:
- ½ koldrøget kylling (1-1,4 kg)
- 2 auberginer
- 2 rødløg
- 2 fed hvidløg
- 800 g friske tomater
- 1 tsk herbes de provence
- salt og friskkværnet peber
- 4 spsk olivenolie
Sådan gør du:
- Smør dit fad med olivenolie.
- Hak auberginer og tomater i grove tern og løg i både. Pres hvidløget, og bland det med 3 spsk olivenolie og krydderierne. Vend det hele godt rundt i fadet, og sæt det i ovnen. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
- Partér nu kyllingen, og fjern overflødigt fedt og skind. Når grønsagerne har stået i ca. 20 minutter: Læg stykkerne oven på grønsagerne i ovnen og lad det varme videre i mindst 30 minutter, alt efter hvor store kyllingestykkerne er. Grønsagerne må gerne få 50-60 minutter i alt.
Hvor kan jeg købe røget kylling?
Som sagt er røget kylling desværre ikke så almindelig i supermarkederne. Så lad mig slå et slag for Allegårdens kyllinger. De lever et godt, langt liv på Fyn, og det kan både smages og mærkes på vægten. Her vejer en halv kylling pænt over et kilo! Du kan bestille til levering i nærheden af dig på Allegårdens kylling.
Alternativt kan du finde andre leverandører på nettet, eller måske nemmere: Tjek din lokale slagter.
Vær opmærksom på, at denne opskrift kun egner sig til en koldrøget kylling (den er altså ikke stegt, når du får den).
Tilbehør?
Der er ret frit slag her. Kylling er godt med alverdens ting, og her er endda lidt sauce at suge op. Så alt efter smag – lav grove ris, kartoffelfritter i ovnen eller måske nogle små flutes. Hvis du bruger varmluft i din ovn, kan du lave kartoffelfritter eller varme brødet samtidig med, kyllingen er i ovnen.
Tak for opskriften. Vi er også glade for Allégården. Da vores dagli’brugs ikke havde flere auberginer, så blev det med persillerod og gulerod (og løg og tomat) i stedet. Bestemt heller ikke dårligt
Hej Søren, tak for din kommentar – og tip til opskriften. Med den gode røgede kylling kan man nok variere en del 😉 God påske til jer! Kh Bodil