Røget kylling i ovnen – nemt og lækkert

Røget kylling er desværre en sjældenhed i køledisken, men her får en nem og lækker opskrift - og tips til, hvor du kan købe kyllingen.

Har du fået fingre i en røget kylling, er her et rigtig godt bud på, hvordan du nemt og lækkert får fyldt maverne – mens smagsløgene smiler bredt.

Jeg kan aldrig få grønsager nok, så jeg fylder godt op under pipfuglen. Efter en time i ovnen bliver de bløde og møre, så du dybest set får en god, grov grønsagssauce, der smager af røget kylling.

Du kan også bruge almindelig kylling, men så går du glip af den fantastiske røgede smag i det hele.

Røget kylling i ovn

Røget kylling i ovnen

Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 1 time
Samlet 1 time 20 minutter
Giv de første stjerner!
Røget kylling er en fantastisk variation af kylling. Her får du den med et godt fad grønsager – alt tilberedt i ovnen.
Antal: 4 personer

Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.

Du skal bruge:

  • ½ koldrøget kylling (1-1,4 kg)
  • 2 auberginer
  • 2 rødløg
  • 2 fed hvidløg
  • 800 g friske tomater
  • 1 tsk herbes de provence
  • salt og friskkværnet peber
  • 4 spsk olivenolie

Sådan gør du: 

  • Smør dit fad med olivenolie.
  • Hak auberginer og tomater i grove tern og løg i både. Pres hvidløget, og bland det med 3 spsk olivenolie og krydderierne. Vend det hele godt rundt i fadet, og sæt det i ovnen. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  • Partér nu kyllingen, og fjern overflødigt fedt og skind. Når grønsagerne har stået i ca. 20 minutter: Læg stykkerne oven på grønsagerne i ovnen og lad det varme videre i mindst 30 minutter, alt efter hvor store kyllingestykkerne er. Grønsagerne må gerne få 50-60 minutter i alt.
Kunne du lide opskriften?Giv 1-5 stjerner ved at klikke på dem, eller efterlad en kommentar.
Giv de første stjerner!
Pin Del Udskriv
Fik du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar her, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Hvor kan jeg købe røget kylling?

Som sagt er røget kylling desværre ikke så almindelig i supermarkederne. Så lad mig slå et slag for Allegårdens kyllinger. De lever et godt, langt liv på Fyn, og det kan både smages og mærkes på vægten. Her vejer en halv kylling pænt over et kilo! Du kan bestille til levering i nærheden af dig på Allegårdens kylling.

Alternativt kan du finde andre leverandører på nettet, eller måske nemmere: Tjek din lokale slagter.

Vær opmærksom på, at denne opskrift kun egner sig til en koldrøget kylling (den er altså ikke stegt, når du får den).

Tilbehør?

Der er ret frit slag her. Kylling er godt med alverdens ting, og her er endda lidt sauce at suge op. Så alt efter smag – lav grove ris, kartoffelfritter i ovnen eller måske nogle små flutes. Hvis du bruger varmluft i din ovn, kan du lave kartoffelfritter eller varme brødet samtidig med, kyllingen er i ovnen.

Sprøde kartofler i ovn
Elsker du sprøde kartofler, får du opskriften her. Med tricks til, hvordan kartoflerne bliver ekstra sprøde. Spis dem lige ud af ovnen, og nyd!
Gå til opskrift
Kartofler i ovn med rosmarin - top sprøde
Små flutes med havregryn
Små nemme flutes med saftig krumme. De passer til 2 personer pr. stk. Frys dem ned, du ikke bruger – så har du dem hurtigt ved hånden.
Gå til opskrift
Små flutes med havregryn
Røget kylling i ovn

Gem

Bodil

Bodil

Hej! Jeg hedder Bodil, og det er mig, der er mutti. Her får du opskrifter, der gør dit køkken lidt grønnere, lidt nemmere - og du får smæk på smagen.

Ingen kommentarer endnu

Læg en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Din bedømmelse:




  1. Tak for opskriften. Vi er også glade for Allégården. Da vores dagli’brugs ikke havde flere auberginer, så blev det med persillerod og gulerod (og løg og tomat) i stedet. Bestemt heller ikke dårligt

    • Hej Søren, tak for din kommentar – og tip til opskriften. Med den gode røgede kylling kan man nok variere en del 😉 God påske til jer! Kh Bodil