Scan for at gå til opskrift
Røget kylling i ovnen
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 1 time t
Samlet 1 time t 20 minutter min
- ½ koldrøget kylling (1-1,4 kg)
- 2 auberginer
- 2 rødløg
- 2 fed hvidløg
- 800 g tomater (friske)
- 1 tsk herbes de provence
- salt og friskkværnet peber
- 4 spsk olivenolie
Smør dit fad med olivenolie.
Hak auberginer og tomater i grove tern og løg i både. Pres hvidløget, og bland det med 3 spsk olivenolie og krydderierne. Vend det hele godt rundt i fadet, og sæt det i ovnen. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
Partér nu kyllingen, og fjern overflødigt fedt og skind. Når grønsagerne har stået i ca. 20 minutter: Læg stykkerne oven på grønsagerne i ovnen og lad det varme videre i mindst 30 minutter, alt efter hvor store kyllingestykkerne er. Grønsagerne må gerne få 50-60 minutter i alt.