Følg med her:

Vil du ha' flere opskrifter i samme stil?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?

Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Kombinationen af rødbede og feta er eminent i denne rødbedetærte med feta og hytteost. En smuk vegetarisk tærte i en grov, sprød tærtebund.

Rødbedetærte har længe stået på min ønskeseddel, men jeg har diskuteret en del med mig selv, hvordan den skulle være. Faktisk har jeg først lært at sætte pris på rødbeder rent sent i livet – jeg har ikke været så vild med den lidt fade smag af jord, og syltede rødbeder er bare ikke min ting.
Jeg har dog fundet ud af, at rødbeder har godt af et modspil – noget salt, stærkt eller syrligt. Så jeg har øvet mig med en salat med rødbeder og asiatisk ingefær-chili-soya-dressing kan noget. Bagte rødbeder med peberrodscreme, uhm. Krydrede rødbedefritter i en blanding af rodfrugter i ovnen, det er guf! Rødbedebøffer med feta smager fantastisk. Og når jeg nu elsker grøntsagstærter, er en tærte med rødbede vel næste logiske skridt.
Derfor valgte jeg at lave min rødbedetærte med feta, og samtidig har det fået lidt smag af mellemøsten med både koriander og spidskommen.
Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.
Jeg ELSKER grøntsagstærter, men der er to ting, der kan få mig til at overveje dem en ekstra gang: Det er lidt bøvlet at lave bunden. Og hvis fyldet skal være mørt uden at være for vådt, kræver det tit en tur i ovnen først.
Men ikke her.
I stedet for en tærtebund med smør har jeg lavet en lidt mere fedtfattig grov tærtebund med yoghurt og olie. Den er nem. Ikke noget med at smuldre smørret først – dejen skal bare samles og rulles ud.
Og når jeg river rødbederne, behøver jeg ikke forbage dem. Det vinder noget tid, for mens bunden bliver forbagt i ovnen, kan jeg snildt lave fyldet klar. Voilá, fyldet hælder jeg i bunden – og jeg får en time med benene op i sofaen, mens min madtærte bager færdigt.
Hvis du kan li’ rødbedetærte med feta, har jeg flere vegetartærter, du måske også er interesseret i:




Få mine nyhedsbreve med - mest grønne - tips og opskrifter i din indbakke. Ganske gratis!
(Du kan altid afmelde igen)