Følg med her:

Vil du ha' flere opskrifter i samme stil?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?

Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Rabarbertærte med marcipan er en perfekt tærte til dessert. Saftig, sød, syrlig - og smuk. Find opskriften på min bedste rabarbertærte her!

Rabarbertærte med marcipan er den lækreste tærte til dessert. Elsker du også rabarber (det er vi vist mange, der gør), så skal den nok gøre lykke.
Heldigvis er rabarbersæsonen lang, så du kan bage tærten med rabarber og marcipan fra de første røde stængler kigger frem i køkkenhaven og grøntafdelingen i foråret – til langt hen i eftersommeren. Du kan også bage rabarbertærten med frosne rabarber, så skynd dig at få nogle ekstra rabarber lagt i fryseren!
Du kan sagtens bruge både friske og frosne (optøede) rabarber til tærten. Hvis rabarberne har været frosne, så sørg for, de ikke er alt for våde, når du vender dem i marcipanmassen.
Uden for rabarbersæsonen kan du faktisk købe frosne rabarber. Jeg har set dem både i Coop’s butikker og i den serie, der hedder Grøn Balance, som jeg fandt hos Min Købmand, Spar og Meny.
Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.
Jeg bagte rabarbertærten første gang, da min mellemste blev kandidat, og eksamenstid er heldigvis rabarbertid. De fleste gange, når jeg bager kage med rabarber, vælger jeg den klassiske rabarbercrumble, men jeg synes, det skulle være en lidt mere festlig tærte denne gang. En tærte, der kunne serveres i pæne stykker på kagetallerkner. Så det blev en rabarbertærte med marcipan, og jeg bagte den i en aflang tærteform. Bare lidt for sjov. Min tærteform er 35 * 11 cm og egenlig en anelse for lille til portionen.
Opskriften passer bedre til en almindelig rund tærteform med diameter på ca. 24 cm.

Du kan sagtens lave tærtedejen i forvejen og gøre rabarberne klar i god tid. Fx dagen før. Husk også at tage smørret ud til frangipanen i god tid – så går det nemt, når du skal bage tærten.
Lige som det meste bagværk rabarbertærten bedst friskbagt (og lun), men du kan også fryse den ned, hvis der bliver en rest. Den kan holde sig 2-3 måneder ved -18 grader. Lad den tø op ved stuetemperatur eller i køleskabet. Og lun den evt. i 5-10 minutter ved 160 grader varmluft.
Hvad vil du servere til din rabarbertærte? Du får fire forslag:

Hvis du plejer at bage tærter i porcelænsforme, kender du sikkert også det bøvl, der nogle gange følger med: Tærten er ikke sprød, men nærmere våd i bunden. Og den sidder fast.
Du er ikke alene.
Jeg har i mange år brugt alle mine ildfaste tærtefade til at bage tærter i. Man skulle jo tro, det var meningen. Men. Ildfaste fade er ikke særlig gode til at overføre varmen til dejen. Til gengæld holder de rigtig godt på fugtigheden. Hallo! Jeg vil jo hellere ha’ det modsatte. Så jeg er gået over til metalforme, og det giver en knivskarp tærtebund. Læs mere om det hos Samvirke.
Bare husk at smøre metalformen godt med smør først – og at vaske den op i hånden. Den ruster, hvis den kommer i opvaskemaskinen.
Hvad så med de ildfaste fade? Joh – de er gode til salater og ovnretter 🙂
Når du laver en bagt frugttærte kan du enten lægge frugten oveni marcipandejen – eller bruger marcipandejen som låg.
Her får du et par forslag. Du kan sagtens udskifte frugterne til andre bær eller fx friske blommer og abrikoser.


Få mine nyhedsbreve med - mest grønne - tips og opskrifter i din indbakke. Ganske gratis!
(Du kan altid afmelde igen)