Oliventapenade med parmesan – nem opskrift!

Oliventapenade er genialt til en lille snack, som dip før spisetid eller som tilbehør til ostebord. Her får du opskrift på himmelsk tapenade!

Min hjemmelavede oliventapenade er – indrømmet – en efterligning. Men der skulle to til at smage sig frem til ingredienserne, og det var vi heldigvis den aften på Gertrud’s i Odense.

De serverede deres lækre hjemmebagte brød med en fuldstændig himmelsk oliventapenade. Så måtte vi lige spidse smagsløgene og gætte ingredienser. Og jeg tør ikke garantere for, det lykkedes helt at aflure opskriften – men denne her smager lige så godt.

Og hold da op, hvor er det nemt! Eneste forhindring kan være, at de bedste oliven kun fås med sten, og de der sten – de skal ud først. Men ellers er det bare at gå i gang …

Oliventapenade med parmesan

Oliventapenade med parmesan

Forb. tid 10 minutter
Giv de første stjerner!
Hjemmelavet oliventapenade har den store fordel, at du selv bestemmer, hvad du putter i. Lækker bare til et stykke brød, tapas eller tilbehør.
Antal: 1 portion

Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.

Du skal bruge:

  • 120 g oliven (dine yndlings)
  • 25 g parmesan
  • 3 soltørrede tomater (i olie, så de er bløde)
  • 1 fed hvidløg
  • 1,5 spsk olivenolie

Sådan gør du: 

  • Udsten oliven, skær parmesanost og hvidløg i tynde skiver.
  • Hæld alle ingredienser op i minihakkeren – vupti! Ikke for længe, det skal jo ikke være creme eller mos.
Kunne du lide opskriften?Giv 1-5 stjerner ved at klikke på dem, eller efterlad en kommentar.
Giv de første stjerner!
Pin Del Udskriv
Fik du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar her, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Gode oliven gi’r god oliventapenade.

Din oliventapenade smager desværre ikke bedre end de ingredienser, du putter i. Så du kan lave en version på budget, og den smager hmmm, ikke så spændende. Her får du et par tips:

  • Brug dine yndlingsoliven. Jeg sværger til de soltørrede tyrkiske oliven fra min grønthandler, men græske kalamata er også gode. Eller nogle franske. Bare ikke de der udstenede spanske, der koster ingenting i Netto. Glem dem.
  • En god parmesan. Ikke bare den, du køber revet i poser og dåser. Riv den frisk.
  • Soltørrede tomater. Det er nok ikke en ingrediens, du finder i alle slags oliventapenade, men de giver ekstra umami og syre. Virkelig et godt hack.
  • Og en ægte jomfruolivenolie. Der er stor forskel på olivenolie, og selv foretrækker jeg en, der ikke er for kraftig i smagen. Men du gør, som du synes.

Så smager det himmelsk. Prøv selv.

Brug din oliventapenade til fx knækbrød, grissini, foccacia eller andet godt brød. Eller til ostebord. Eller til suppebrød. Eller til tapas …

Hjemmelavet oliventapenade med parmesan

Gem

Gem

Bodil

Bodil

Hej! Jeg hedder Bodil, og det er mig, der er mutti. Her får du opskrifter, der gør dit køkken lidt grønnere, lidt nemmere - og du får smæk på smagen.

Læg en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Din bedømmelse: