Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page
Hop til opskriften
()

Jordbær-rabarbermarmelade er en rigtig sommermarmelade, der smager skønt af søde jordbær, syrlige rabarber og ikke mindst: Vanilje!

En god balance mellem jordbær og rabarber

Hvis du spørger mig, er en ren jordbærmarmelade ikke så spændende. Den mangler lidt syre og særpræg – og det er lige det, rabarberne kommer med. Jeg laver jordbær-rabarbermarmeladen med lige dele jordbær og rabarber, men det er ikke 100 % afgørende. Du kan også tippe balancen lidt til det ene eller det andet. For eksempel hvis du har en lille rest jordbær og haven fuld af rabarber. Eller omvendt.

Faktisk er opskriften piv-enkel at huske: Lige dele jordbær, rabarber og sukker. Plus en lille sjat vand og vaniljestang . Hvis du tænker, at det er for meget sukker til din smag, så kan du vente med 1/3 af sukkeret og smage marmeladen til, når den har kogt. Mere sukker? Så giver du den bare det.

En lille portion jordbær-rabarbermarmelade – eller en stor

Opskriften passer til ca. 1 glas jordbær-rabarbermarmelade, og det kan man hurtigt få spist. Derfor bruger jeg ikke konserveringsmiddel. Men hvis du laver en større portion, er det nok en god idé at:

  • Skolde glas og låg grundigt
  • Skylle glas og låg med en blanding af 1 tsk konserveringsmiddel og 1 dl kogende vand
  • Tilsætte konserveringsmiddel til marmeladen, når du har taget den af varmen. Se dosering på flasken med konserveringsmiddel.

Børnevenlig marmelade

Hvad er en børnevenlig marmelade? Jeg tænker især to ting: At den er forholdsvis sød. Og måske at der ikke er klumper i.

I min familie har vi altid grinet lidt af, at smagen for marmelade ændrer sig i takt med, man vokser til. Det starter med jordbær, skifter så til hindbær, senere til solbær og for de rigtig voksne: Orangemarmelade, hybenmarmelade og ingefærmarmelade. Og selvfølgelig en masse andre typer ind imellem.

Og skal der så være klumper i? Jeg har elsket den tydelige struktur i marmelade altid – også i min mormors jordbærmarmelade som barn – men hvis du har børn, der synes, marmeladen skal være helt glat og jævn, kan du bare give den en tur med stavblenderen. Det er nemt med en blød marmelade som denne jordbær-rabarbermarmelade.

Bollen på billedet er en surdejsbolle med sesam.

Hvor glad er du for opskriften?

Giv 1-5 hjerter

Rabarbermarmelade med jordbær

Morgenmad og brunch

Rækker til: 1 glas

Tilberedning: 10 minutter

Du skal bruge:

  • 150 g friske eller frosne jordbær (renset vægt)

  • 150 g friske eller frosne rabarber

  • 125-150 g syltesukker (eller sukker + 1 tsk geleringspulver) – smag til!

  • 1/2 vaniljestang

  • 1,5 spsk vand

Husk også:

  • 1 marmeladeglas

  • 1 tsk konserveringsmiddel (evt.)

Sådan gør du:

  1. Skold både marmeladeglas og låg.

  2. Skyl rabarberne, og snit dem i små stykker (1-2 cm)

  3. Skyl og nip jordbærrene. Skær dem i kvarte.

  4. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.

  5. Kog alle ingredienser forsigtigt op (undtagen geleringsmiddel, hvis du bruger det). Lad det simre i 5-10 minutter, til du synes, rabarberne er tilpas.

  6. Sluk for varmen. Bland geleringsmiddel, hvis du bruger det, med 1 tsk sukker, og opløs det i marmeladen.

  7. Hæld marmeladen på glas, sæt låget på, og opbevar det i køleskabet.

Fik du prøvet opskriften?

Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Jordbær-rabarbermarmelade med vanilje

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.