Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Jordbær-rabarbermarmelade med vanilje

Jordbær-rabarbermarmelade med vanilje

Antal 1 glas
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet 15 minutter

Ingredienser

Du skal bruge:
  • ½ tsk konserveringsmiddel (valgfrit)
  • 150 g friske eller frosne rabarber
  • 150 g friske eller frosne jordbær (renset vægt)
  • 150 g syltesukker (Start evt. med lidt mindre, og smag til!)
  • ½ vaniljestang
  • 1,5 spsk vand

Kokkens noter

Marmeladen er lavet uden konserveringsmiddel, så den skal opbevares i køleskabet og holder kun nogle få dage eller måske en uge. Tilsæt konserveringsmiddel efter instruktion på flasken, hvis du vil kunne opbevare den i længere tid.

Dine egne noter

Tilberedning

  • Skold både marmeladeglas og låg. Skyl dem evt. med ½ tsk konserveringsmiddel opløst i ½ dl kogt vand.
  • Skyl rabarberne, og snit dem i små stykker (1-2 cm)
  • Skyl og nip jordbærrene. Skær dem i kvarte.
  • Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.
  • Kog rabarber, jordbær, vaniljestang og -korn, sukker og vand op. Lad det simre i 5-10 minutter, til du synes, rabarberne er tilpas.
  • Sluk for varmen.
  • Hæld marmeladen på glas, sæt låget på, og opbevar det i køleskabet.