Go Back
Udskriv
Recipe Image
Equipment
Noter
–
+
servings
Scan for at gå til opskrift
Jordbær-rabarbermarmelade med vanilje
Antal
1
glas
Forb. tid
5
minutter
min
Tilb. tid
10
minutter
min
Samlet
15
minutter
min
Ingredienser
Du skal bruge:
½
tsk
konserveringsmiddel
(valgfrit)
150
g
rabarber
(friske eller frosne)
150
g
jordbær
(friske eller frosne)
150
g
syltesukker
(Start evt. med lidt mindre, og smag til!)
½
vaniljestang
1,5
spsk
vand
Kokkens noter
Marmeladen er lavet uden konserveringsmiddel, så den skal opbevares i køleskabet og holder kun nogle få dage eller måske en uge. Tilsæt konserveringsmiddel efter instruktion på flasken, hvis du vil kunne opbevare den i længere tid.
Dine egne noter
Klik her for at tilføje dine egne noter til opskriften
Tilberedning
Skold både marmeladeglas og låg. Skyl dem evt. med ½ tsk konserveringsmiddel opløst i ½ dl kogt vand.
Skyl rabarberne, og snit dem i små stykker (1-2 cm)
Skyl og nip jordbærrene. Skær dem i kvarte.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.
Kog rabarber, jordbær, vaniljestang og -korn, sukker og vand op. Lad det simre i 5-10 minutter, til du synes, rabarberne er tilpas.
Sluk for varmen.
Hæld marmeladen på glas, sæt låget på, og opbevar det i køleskabet.