Følg med her:

Vil du ha' flere opskrifter i samme stil?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Her får du en vegetarisk mexicansk suppe, der både varmer og mætter. Proppet med grønsager, bønner, ost - og smag!
Mexicansk suppe er en fantastisk redningsplanke i nogle af alle de grå vinteruger, hvor man trisser rundt med lidt hoste og snue. Bare giv den godt med spice – så vågner hele systemet, og du bliver varm helt ind til knoglerne. Chili kan noget!
Men mexicansk suppe er ikke bare en chilisuppe. Det er en superkrydret sag, der involverer en pæn del af krydderihylden. Og for at mætte sanserne ekstra bruger jeg ikke bouillon i suppen – jeg bruger tomatjuice. Det giver en meget intens smag, ikke mindst sammen med den modnede cheddar, der også bliver smeltet i suppen. Du kan faktisk se på farven, hvor smagsmættet suppen er!
Hvis der er børn eller andre om bordet, der ikke er så vilde med en stærk suppe, så skær lidt ned på chilien, og server en chilisauce ved siden af. Suppen kan også blive mere børnevenlig ved at servere med enten græsk yoghurt eller creme fraiche.
Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.
Om vinteren elsker jeg at lave en stor gryde suppe i weekenden – så der er nemme, varmende måltider et par dage senere på ugen. Og her er mexicansk suppe hurtigt blevet et hit. Bare frem med gryden og snitte lidt topping mens den varmer. Skal det gå ekstra hurtigt, går det såmænd også uden topping, men der er nu noget over det – revet ost, avocado, lidt ekstra majs og grønt. Eller hvad du nu har.
Får du en rest, kan den sagtens komme i fryseren. I en dybfryser holder suppen fint i mindst 3 måneder. Nogle gange laver jeg dobbelt portion og fryser halvdelen af suppen, inden jeg tilsætter bønner og majs. Så fylder den lidt mindre i fryseren.
Når du tør den op, er det en god idé at sætte den i køleskabet – så du får glæde af kulden der. Hvis du glemmer det, så kan den tøs op både i mikroovn og naturligvis på komfuret i en gryde.
Mexicansk suppe har en god solid rygrad af smag, så du kan sagtens variere indholdet i den. Prøv for eksempel:
Jeg er en stor fan af suppe, som du nok kan fornemme, og der må gerne komme godt med grønsager og bønner i, så suppen mætter.
Hvis du gerne vil ha’ et par forslag mere, så prøv fx:
Skal der lidt brød til, kan du finde forslag til madbrød her.
Få mine nyhedsbreve med - mest grønne - tips og opskrifter i din indbakke. Ganske gratis!
(Du kan altid afmelde igen)