Scan for at gå til opskrift
Mexicansk suppe med bønner og cheddar
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 35 minutter min
Samlet 45 minutter min
- 2 spsk olivenolie
- 1 løg
- 3 fed hvidløg
- 1 gulerod
- 1 stængel bladselleri
Så krydderierne ...
- 1 rød chili (test og juster!)
- 1 tsk spidskommen
- 1 tsk stødt koriander
- 1 tsk stødt paprika
- ½ tsk kanel
- 1 stjerneanis
- 1 laurbærblad
- 1 tsk oregano
Og til sidst:
- 7 dl tomatpassata
- 1 l tomatjuice
- 1 spsk soya
- 25 gram mørk chokolade
- 1 dåse kidneybønner
- 1 dåse sorte bønner
- 1 rød peber
- 1,5 dl majskerner
- 150 g cheddar (gerne modnet)
- 2 tsk brun farin
- 1 spsk limesaft
- salt og friskkværnet peber
Topping - for eksempel:
- 2 avocados
- 50 g cheddar
- 2 forårsløg
- creme fraiche
- lime
- frisk koriander
- tortillachips
Pil løg og hvidløg, og skræl gulerod. Hak løg i grove tern, pres hvidløget og skær gulerod i skiver eller halve skiver. Snit bladselleri i tynde skiver. Hæld lidt olie i en stor gryde, sæt den på mellemvarme, og vend grønsagerne rundt her, til løgene er blanke (ikke brune).
Flæk chilien, fjern kernerne, og snit i små tern. Tjek, hvor stærk chilien er, og tilsæt den mængde, der passer dig. Tilsæt også de øvrige krydderier, og vend rundt.
Tilsæt tomatpassata, tomatjuice, bønner og soya.
Varm det op, mens du snitter peberfrugt i tern, hakker chokoladen groft og river cheddar. Tilsæt nu de sidste ingredienser. Varm det hele godt i gennem.
Smag til med lime, salt, peber og evt. chili.
Server med det tilbehør, du foretrækker.