Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Mexicansk suppe med bønner og cheddar

Mexicansk suppe med bønner og cheddar

Antal 4 personer
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 35 minutter
Samlet 45 minutter

Ingredienser

  • 2 spsk olivenolie
  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 gulerod
  • 1 stængel bladselleri
Så krydderierne ...
  • 1 rød chili (test og juster!)
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 tsk stødt koriander
  • 1 tsk stødt paprika
  • ½ tsk kanel
  • 1 stjerneanis
  • 1 laurbærblad
  • 1 tsk oregano
Og til sidst:
  • 7 dl tomatpassata
  • 1 l tomatjuice
  • 1 spsk soya
  • 25 gram mørk chokolade
  • 1 dåse kidneybønner
  • 1 dåse sorte bønner
  • 1 rød peber
  • 1,5 dl majskerner
  • 150 g cheddar (gerne modnet)
  • 2 tsk brun farin
  • 1 spsk limesaft
  • salt og friskkværnet peber
Topping - for eksempel:
  • 2 avocados
  • 50 g cheddar
  • 2 forårsløg
  • creme fraiche
  • lime
  • frisk koriander
  • tortillachips

Dine egne noter

Tilberedning

  • Pil løg og hvidløg, og skræl gulerod. Hak løg i grove tern, pres hvidløget og skær gulerod i skiver eller halve skiver. Snit bladselleri i tynde skiver. Hæld lidt olie i en stor gryde, sæt den på mellemvarme, og vend grønsagerne rundt her, til løgene er blanke (ikke brune).
  • Flæk chilien, fjern kernerne, og snit i små tern. Tjek, hvor stærk chilien er, og tilsæt den mængde, der passer dig. Tilsæt også de øvrige krydderier, og vend rundt.
  • Tilsæt tomatpassata, tomatjuice, bønner og soya.
  • Varm det op, mens du snitter peberfrugt i tern, hakker chokoladen groft og river cheddar. Tilsæt nu de sidste ingredienser. Varm det hele godt i gennem.
  • Smag til med lime, salt, peber og evt. chili.
  • Server med det tilbehør, du foretrækker.