Scan for at gå til opskrift
 
	
        
            
				
				
				
				
				Mexicansk suppe med bønner og cheddar
				
				
                
				Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 35 minutter min
Samlet 45 minutter min
 
         
     
 
	
  		- 2 spsk olivenolie
- 1 løg
- 3 fed hvidløg
- 1 gulerod
- 1 stilk bladselleri
Og til sidst:
- 7 dl tomatpassata
- 1 liter tomatjuice
- 1 spsk soya sauce
- 25 gram mørk chokolade
- 1 dåse kidney bønner
- 1  dåse sorte bønner
- 1 rød peber
- 1,5 dl majskerner
- 150 g cheddar (gerne modnet)
- 2 tsk farin
- 1 spsk limesaft
- salt og friskkværnet peber
Topping - for eksempel:
- 2 avocado
- 50 g cheddar
- 2 forårsløg
- creme fraiche
- lime
- frisk koriander
- tortilla chips
 
	
		- Pil løg og hvidløg, og skræl gulerod. Hak løg i grove tern, pres hvidløget og skær gulerod i skiver eller halve skiver. Snit bladselleri i tynde skiver. Hæld lidt olie i en stor gryde, sæt den på mellemvarme, og vend grønsagerne rundt her, til løgene er blanke (ikke brune). 
- Flæk chilien, fjern kernerne, og snit i små tern. Tjek, hvor stærk chilien er, og tilsæt den mængde, der passer dig. Tilsæt også de øvrige krydderier, og vend rundt. 
- Tilsæt tomatpassata, tomatjuice, bønner og soya.  
- Varm det op, mens du snitter peberfrugt i tern, hakker chokoladen groft og river cheddar. Tilsæt nu de sidste ingredienser. Varm det hele godt i gennem. 
- Smag til med lime, salt, peber og evt. chili.  
- Server med det tilbehør, du foretrækker.