Følg med her:

Vil du ha' flere opskrifter i samme stil?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?

Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Marengslagkage med hindbær er en skøn sprød, sød og syrlig lagkage, der smager af sommer. Nøddemarengs, hindbærskum og friske bær - voilá!

Ikke noget under, at min ældste altid bager denne marengskage som dessert til sin fødselsdag – omkring Sankt Hans. Den har en skøn kombination af sødt og syrligt, som der altid er plads til – selv efter en stor fødselsdagsmiddag.
Oprindeligt bagte jeg 3 bunde til en lagkage, men der er lidt mere swung over 4 marengsbunde, så jeg har skaleret opskriften lidt op. Det betyder, at du skal bage bundene ad to omgange – to bunde ad gangen ved varmluft.
Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.
Marengslagkagen kræver ikke den store konditoreksamen, for jeg synes godt, den må være lidt loose i formen. Til gengæld smager den helt uimodståeligt: Sprøde marengsbunde med nødder. Fløjlsblød flødecreme med syrlige bær – og så en skvæt portvin. Og den er altså ikke en gang svært. Så hvis du har nogen, du gerne vil forkæle (for eksempel dig selv), skal du huske at finde servietter frem til alle. For mundvandet – det løber.
Og mens jeg skriver dette, får jeg faktisk lyst til at lave den – igen!

Hvis du vil undgå at have travlt samme dag, du skal servere din marengslagkage, kan du bage bundene i forvejen. Bare gem dem i en tæt pose eller dåse. Der holder de sig fint op til en uge.
Hvis du vil have kage til at stå selv – uden at bruge frysetricket ovenfor – kan du tilsætte husblas til hindbærskummet. Du skal bruge 4 blade husblas, og det foregår sådan her:
Tip: Hvis du bruger husblas, kan du også bruge kageplast til at få helt skarpe sider på lagkagen.
Hvis du foretrækker kagen uden husblas, kan du i stedet tage det næste tip:
Det er ingen hemmelighed, at en marengslagkage nemt splatter lidt ud, når du skærer den. Så hvis du vil hjælpe dig selv – sæt den i fryseren en time eller to, før du serverer. Så får den lige lidt fasthed.
Hvis der bliver en rest – det sker sjældent, men vi laver hellere for mange marengslagkager end for få – så kan du fryse den ned og ha’ en skøn islagkage en anden dag 🙂

Lys eller mørk, sprød eller sød, med frugt eller ej? Tjek fx:



Få mine nyhedsbreve med - mest grønne - tips og opskrifter i din indbakke. Ganske gratis!
(Du kan altid afmelde igen)