Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page

Elsker du ratatouille? Elsker du pasta? Og måske liiiige en sjat fløde? Jamen, så kommer din aftensmad her.

Vegetarisk pasta i ovnen har stået på vores madplan utallige gange. Det er nærmest en ratatouille med lidt cremet fløde (eller kokosmælk) – og pasta. Gratineret med parmesan på toppen, hvis du ikke er veganer.

Den bliver spist op – hver gang!

Vegetarisk pasta med andre grønsager?

Grønsagsmængderne er vejledende, og du kan sikkert sagtens udskifte nogle af dem. Kig i køleskabet, og brug endelig det, du har. Fx svampe, spinat, lidt fennikel, gulerod, selleri – you name it. Tomatsaucen er ret kraftig i smagen, så den kan rumme lidt af hvert.Gem

Opskrift på vegetarisk pasta i ovn

Aftensmad

Rækker til: 4 personer

Forberedelse: 25 minutter

Tilberedning: 20 minutter

Du skal bruge:

  • 300 g spaghetti (eller anden pasta - du kan også bruge pasta af soyabønner etc., men så kun 200 g)
  • lidt olivenolie
  • 1 aubergine
  • 1 stor squash eller to små
  • 1 peberfrugt, rød eller gul
  • 100 g små, friske tomater
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 dl tomatpuré
  • 1 tsk herbes de provence (eller bland selv grønne krydderier, fx timian, rosmarin, basilikum)
  • 1/2 tsk salt
  • Friskkværnet peber
  • 1/2 dl vand
  • 100 g flødeost eller 1,5 dl fløde eller 2 dl kokosmælk (den fede)
  • 50 g parmesan (kan udelades)
  • evt. frisk basilikum til pynt

Sådan gør du:

  1. Kog pastaen efter anvisning på pakken. Imens:

  2. Hak aubergine, squash, peberfrugt og løg i tern. Hak hvidløget fint.

  3. Svits løg, hvidløg og aubergine i olien ved middel varme i ca. 10 minutter, mens du rører rundt. Det må ikke brune, og auberginen skal blive næsten mør.

  4. Tilsæt squash. Lad det simre 3-5 minutter mere.

  5. Tilsæt tomatpuré, krydderier, vand og flødeost/fløde. Varmt det godt igennem og rør rundt. Tilsæt til sidst de små tomater i halve.

  6. Læg pastaen i bunden af et ovnfast fad, hæld sovsen over og drys med revet parmesan.

  7. Du kan bruge mikroovn: Varm først retten helt igennem. Sæt den så over på grill 3-4 minutter.

  8. Eller brug almindelig ovn: 200 °C i ca. 15 minutter. Evt. lidt grill til sidst. Pynt evt. med basilikum, inden du serverer.

Fik du prøvet opskriften?

Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder på Instagram.

Tip om tilbehør:

Lav en salat efter årstiden. Du kan også servere pastaen sammen med fisk, fx laks.

Tip om pasta:

Retten er genial, hvis du har en rest pasta. Den er rigtig godt brugt her. Og hvis der så bliver en rest igen (højst usandsynligt), så er den god i madpakken dagen efter.

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.