Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page
Hop til opskriften
()
Vegetarisk pasta i ovn

Elsker du ratatouille? Elsker du pasta? Og måske liiiige en sjat fløde? Jamen, så kommer din aftensmad her.

Vegetarisk pasta i ovnen har stået på vores madplan utallige gange. Det er nærmest en ratatouille med lidt cremet fløde (eller kokosmælk) – og pasta. Gratineret med parmesan på toppen, hvis du ikke er veganer.

Den bliver spist op – hver gang!

Vegetarisk pasta med andre grønsager?

Grønsagsmængderne er vejledende, og du kan sikkert sagtens udskifte nogle af dem. Kig i køleskabet, og brug endelig det, du har.

Du kan fx bruge:

  • Svampe i kvarte eller i skiver. Tilsæt dem, når løgene er klare eller rist dem for sig selv. De giver godt med umami!
  • Spinat, skal bare varmes med i saucen til sidst
  • Lidt fennikel, fint snittet. Skal bare have nogle få minutter i saucen (ikke for meget – den smager kraftigt igennem)
  • Gulerod – enten revet groft (så skal det bare i saucen et par minutter) eller i tern (så skal de med fra starten lige som auberginen)
  • Selleri (behandles som gulerod ovenfor)Gem

– you name it. Tomatsaucen er ret kraftig i smagen, så den kan rumme lidt af hvert.

Vegetarisk pasta med grønsager – et par alternativer

Hvis du er på udkig efter vegetarisk aftensmad med pasta, kan et par af bloggens populære opskrifter måske også være noget for dig?

En vegetarisk lasagne med aubergine, hytteost og tomatsovs. Eller en pasta på panden med grønkål og svampe.

Hvor glad er du for opskriften?

Giv 1-5 hjerter

Vegetarisk pasta i ovn

Aftensmad

Rækker til: 4 personer

Forberedelse: 25 minutter

Tilberedning: 20 minutter

Du skal bruge:

  • 300 g spaghetti (eller anden pasta)

  • lidt olivenolie

  • 1 aubergine

  • 1 stor squash eller to små

  • 1 peberfrugt, rød eller gul

  • 100 g små, friske tomater

  • 1 løg

  • 1 fed hvidløg

  • 1 dl tomatpuré

  • 1 tsk herbes de provence

  • 1/2 tsk salt + lidt friskkværnet peber

  • 1/2 dl vand

  • 100 g flødeost eller 1,5 dl fløde

  • 50 g parmesan (kan udelades)

  • evt. frisk basilikum til pynt

Sådan gør du:

  1. Kog pastaen efter anvisning på pakken. Imens:

  2. Hak aubergine, squash, peberfrugt og løg i tern. Hak hvidløget fint.

  3. Svits løg, hvidløg og aubergine i olien ved middel varme i ca. 10 minutter, mens du rører rundt. Det må ikke brune, og auberginen skal blive næsten mør.

  4. Tilsæt squash. Lad det simre 3-5 minutter mere.

  5. Tilsæt tomatpuré, krydderier, vand og flødeost/fløde. Varmt det godt igennem og rør rundt. Tilsæt til sidst de små tomater i halve.

  6. Læg pastaen i bunden af et ovnfast fad, hæld sovsen over og drys med revet parmesan.

  7. Du kan bruge mikroovn: Varm først retten helt igennem. Sæt den så over på grill 3-4 minutter.

  8. Eller brug almindelig ovn: 200 °C i ca. 15 minutter. Evt. lidt grill til sidst. Pynt evt. med basilikum, inden du serverer.

Fik du prøvet opskriften?

Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Tip om tilbehør:

Lav en salat efter årstiden. Du kan også servere pastaen sammen med fisk, fx laks.

Tip om pasta:

Retten er genial, hvis du har en rest pasta. Den er rigtig godt brugt her. Og hvis der så bliver en rest igen (højst usandsynligt), så er den god i madpakken dagen efter.

Måske også noget for dig?

2 kommentarer til Vegetarisk pasta i ovn

  1. Tak for en lækker ret. En god omgang snitning af grønsager, let gjort og godt resultat som mine teenagedøtre også kunne li’
    Ville gerne vedhæfte billede, kom ved en fejl gurkemeje i :) og det gav en flot kulør

    1. Hej Ole, tak for din kommentar. Det lyder da som om, gurkemeje ikke nødvendigvis er en fejl :-) Skønt I kunne li’ den, alle. Kh Bodil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.