Elsker du ratatouille? Elsker du pasta? Og måske liiiige en sjat fløde? Jamen, så kommer din aftensmad her.
Vegetarisk pasta i ovnen har stået på vores madplan utallige gange. Det er nærmest en ratatouille med lidt cremet fløde (eller kokosmælk) – og pasta. Gratineret med parmesan på toppen, hvis du ikke er veganer.
Den bliver spist op – hver gang!
Vegetarisk pasta med andre grønsager?
Grønsagsmængderne er vejledende, og du kan sikkert sagtens udskifte nogle af dem. Kig i køleskabet, og brug endelig det, du har.
Du kan fx bruge:
- Svampe i kvarte eller i skiver. Tilsæt dem, når løgene er klare eller rist dem for sig selv. De giver godt med umami!
- Spinat, skal bare varmes med i saucen til sidst
- Lidt fennikel, fint snittet. Skal bare have nogle få minutter i saucen (ikke for meget – den smager kraftigt igennem)
- Gulerod – enten revet groft (så skal det bare i saucen et par minutter) eller i tern (så skal de med fra starten lige som auberginen)
- Selleri (behandles som gulerod ovenfor)
– you name it. Tomatsaucen er ret kraftig i smagen, så den kan rumme lidt af hvert.
Vegetarisk pasta med grønsager – et par alternativer
Hvis du er på udkig efter vegetarisk aftensmad med pasta, kan et par af bloggens populære opskrifter måske også være noget for dig?
En vegetarisk lasagne med aubergine, hytteost og tomatsovs. Eller en pasta på panden med grønkål og svampe.
Tak for en lækker ret. En god omgang snitning af grønsager, let gjort og godt resultat som mine teenagedøtre også kunne li’
Ville gerne vedhæfte billede, kom ved en fejl gurkemeje i :) og det gav en flot kulør
Hej Ole, tak for din kommentar. Det lyder da som om, gurkemeje ikke nødvendigvis er en fejl :-) Skønt I kunne li’ den, alle. Kh Bodil