Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page

Vegetarisk pasta i ovnen har stået på vores madplan utallige gange. Det er nærmest en ratatouille med flødeost – og pasta – og gratineret med parmesan på toppen. Den bliver spist op – hver gang!

 

Gem

Opskrift på vegetarisk pasta i ovn

Aftensmad

Rækker til: 4 personer

Forberedelse: 25 minutter

Tilberedning: 20 minutter

Du skal bruge:

  • 300 g spaghetti (eller anden pasta - du kan også bruge pasta af soyabønner etc., men så kun 200 g)
  • lidt olivenolie
  • 1 aubergine
  • 1 stor squash eller to små
  • 1 peberfrugt, rød eller gul
  • 100 g små, friske tomater
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 dl tomatpuré
  • 1 tsk herbes de provence (eller bland selv grønne krydderier, fx timian, rosmarin, basilikum)
  • 1/2 tsk salt
  • Friskkværnet peber
  • 1/2 dl vand
  • 100 g flødeost eller 1,5 dl fløde
  • 50 g parmesan
  • evt. frisk basilikum til pynt

Sådan gør du:

  1. Kog pastaen efter anvisning på pakken. Imens:
  2. Hak aubergine, squash, peberfrugt og løg i tern. Hak hvidløget fint.
  3. Svits løg, hvidløg og aubergine i olien ved middel varme i ca. 10 minutter, mens du rører rundt. Det må ikke brune, og auberginen skal blive næsten mør.
  4. Tilsæt squash. Lad det simre 3-5 minutter mere.
  5. Tilsæt tomatpuré, krydderier, vand og flødeost/fløde. Varmt det godt igennem og rør rundt. Tilsæt til sidst de små tomater i halve.
  6. Læg pastaen i bunden af et ovnfast fad, hæld sovsen over og drys med revet parmesan.
  7. Du kan bruge mikroovn: Varm først retten helt igennem. Sæt den så over på grill 3-4 minutter.
  8. Eller brug almindelig ovn: 200 °C i ca. 15 minutter. Evt. lidt grill til sidst. Pynt evt. med basilikum, inden du serverer.

Tip om tilbehør:

Lav en salat efter årstiden.

Du kan også servere pastaen sammen med fisk, fx laks.

Tip om pasta:

Retten er genial, hvis du har en rest pasta. Den er rigtig godt brugt her. Og hvis der så bliver en rest igen (højst usandsynligt), så er den god i madpakken dagen efter.

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.