Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page
Vegetarisk minestrone med miso

Minestrone er en mættende suppe, der smager skønt og intenst af både tomat, basilikum og grønsager.

Masser af smag i vegetarisk minestrone

Jeg kommer godt med bønner i min minestrone, så du også får protein, der mætter. I mange år har jeg også lavet min minestrone med lidt røget kalkulbacon (og den anvisning kommer nedenfor). Men jeg øver mig i at få umami fra andet end kød – lidt grønnere, jo. En helt vegetarisk minestrone skal jo smage mindst lige så godt som den med bacon, og der kom jeg i tanker om miso. Miso er (kort fortalt) fermenteret soya, og det tilføjer masser af god umami til mange ting. Nu også til min vegetariske minestrone!

Og som prikken over det italienske i: Pesto. Jo bedre pesto, jo bedre smag i suppen. Jeg laver min selv og gemmer den i fryseren i små portioner, så det kun tager et øjeblik, når den skal i suppen. Opskriften på en fænomenal pesto finder du lige her.

Vegetarisk minestrone med misoTilbehør til minestrone

Jeg synes, der skal brød til suppe. Helst godt hjemmebagt brød, fx foccacia eller nogle gode boller.

Har du noget rugbrød i skabet, bliver det også fantastisk, når det bliver skåret i stænger og ristet lidt i olivenolie på en pande. Eller du kan riste det til rugbrødscroutoner. Er det allerede skåret i skiver, så rister du bare skiverne og skærer dem over diagonalt, så du får ristede rugbrødstrekanter.

Gem

Vegetarisk minestrone med bønner

Aftensmad

Rækker til: 6

Forberedelse: 1 time og 20 minutter

Du skal bruge:

  • olivenolie
  • 2 små finthakkede rødløg
  • 3 finthakkede fed hvidløg
  • 2 hakkede gulerødder
  • 2 hakkede stængler bladselleri (eller hakket knoldselleri)
  • 1/2 hakket fennikel
  • 1 lille bundt frisk basilikum: hak stilkene fint og hak bladene knap så fint
  • 1 flaske tomatpassata, fx fra Urtekram
  • 1 liter tomatjuice
  • 2 spsk lys miso (fås i helsekosten)
  • 3 spsk pesto (gerne hjemmelavet)
  • 1 glas rødvin
  • 1 lille hakket courgette
  • 200 g spinat
  • evt. ekstra grønsagsfond eller bare vand
  • 1 dåse hvide bønner, cannelloni eller borlotti (husk at dræne dem først)
  • 50 g spaghetti eller ca. 250 g sorte bønner (udblødt og kogt - eller drænede fra dåse)
  • salt og friskkværnet peber

Til servering også:

  • Friskrevet parmesan

Sådan gør du:

  1. Start med at rense og hakke alle grønsagerne. Jeg kørte noget af courgetten gennem en spiralizer som courgette-spaghetti – skar den i 10 cm lange stykker og kom den i suppen til allersidst.

  2. Varm olien op og tilsæt rødløg, gulerødder, selleri, fennikel, hvidløg og basilikumstilke. Lad det simre ved svag varme i 15-20 minutter. Rør rundt og hold øje med, det ikke bruner.

  3. Tilsæt tomatpassata, tomatjuice, rødvin, miso, pesto og courgetter, og lad det simre med i 15 minutter mere.

  4. Rør spinat, bønner og halvdelen af basilikumbladene i, og varm godt igennem. Tilsæt evt. ekstra fond eller vand, så suppen bliver lidt tyndere.

  5. Hvis du vil ha’ spaghetti i, så er det nu: Put den i en pose, og bank den med en kagerulle, til den er brækket i kortere stykker (ikke smulder). Hæld den i gryden, og lad den koge mør.

  6. Smag til med salt og peber – og tilsæt evt. courgette-spaghettien.

  7. Ved servering: Drys de sidste basilikumblade over. Riv parmesanen, og server den ved siden af.

Fik du prøvet opskriften?

Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Tip! Minestrone med bacon eller pancetta

Hvis du er stor tilhænger af minestrone med bacon eller pancetta – så får du lige variationen her:

Du skal bruge 4 skiver røget pancetta eller bacon (eller kalkunbacon). Skær kødet i passende stykker, og lad det simre sammen med grønsagerne til at begynde med. Og fortsæt så ellers bare efter opskriften ovenfor.

Vegetarisk minestrone med miso

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.