Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page

Vegetarisk minestrone med misoJeg har i mange år lavet min minestrone med lidt røget kød i (og den anvisning kommer nedenfor). Men jeg ville gerne have den intense smag i en helt vegetarisk minestrone, og så var det, jeg kom i tanker om miso. Miso er (kort fortalt) fermenteret soya, og det tilføjer masser af god umami til mange ting. Nu også til min vegetariske minestrone!

Tilbehør til minestrone

Jeg synes, der skal brød til suppe. Helst godt hjemmebagt brød – eller ristede rugbrødsstænger. Hvis du har lidt tørt rugbrød liggende, bliver det fantastisk, når det bliver skåret i stænger og ristet lidt i olivenolie på en pande. Er det allerede skåret i skiver, så rister du bare skiverne og skærer dem over diagonalt, så du får ristede rugbrødstrekanter.

 

Gem

Opskrift på vegetarisk minestrone

Aftensmad

Rækker til: 6

Du skal bruge:

  • olivenolie
  • 2 små finthakkede rødløg
  • 3 finthakkede fed hvidløg
  • 2 hakkede gulerødder
  • 2 hakkede stængler bladselleri (eller hakket knoldselleri)
  • 1/2 hakket fennikel
  • 1 lille bundt frisk basilikum: hak stilkene fint og hak bladene knap så fint
  • 1 flaske tomatpassata, fx fra Urtekram (6-8 dl)
  • 1 glas rødvin
  • 1 lille hakket courgette
  • 200 g spinat
  • 1 liter tomatjuice
  • 2 spsk lys miso (fås i helsekosten)
  • 3 spsk pesto
  • evt. ekstra grønsagsfond eller bare vand
  • 1 dåse hvide bønner, cannelloni eller borlotti (husk at dræne dem først)
  • 50 g spaghetti eller ca. 250 g sorte bønner (udblødt og kogt - eller drænede fra dåse)
  • salt og friskkværnet peber

Til servering også:

  • Friskrevet parmesan

Sådan gør du:

  1. Start med at rense og hakke alle grønsagerne.
  2. Varm olien op og tilsæt rødløg, gulerødder, selleri, fennikel, hvidløg og basilikumstilke. Lad det simre ved svag varme i 15-20 minutter. Rør rundt og hold øje med, det ikke bruner.
  3. Tilsæt tomatpassata, rødvin og courgetter, og lad det simre med i 15 minutter mere.
  4. Rør spinat, tomatjuice, bønner og halvdelen af basilikumbladene i, og varm godt igennem. Tilsæt evt. ekstra fond eller vand, så suppen bliver lidt tyndere.
  5. Hvis du vil ha' spaghetti i, så er det nu: Put den i en pose, og bank den med en kagerulle, til den er brækket i kortere stykker (ikke smulder). Hæld den i gryden, og lad den koge mør.
  6. Smag til med salt og peber.
  7. Ved servering: Drys de sidste basilikumblade over. Riv parmesanen, og server den ved siden af.

Tip! Minestrone med bacon eller pancetta

Hvis du er stor tilhænger af minestrone med bacon eller pancetta – så får du lige variationen her:

Du skal bruge 4 skiver røget pancetta eller bacon (eller kalkunbacon). Skær kødet i passende stykker, og lad det simre sammen med grønsagerne til at begynde med. Og fortsæt så ellers bare efter opskriften ovenfor.

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.