Suppe med søde kartofler er en lidt sjovere kartoffelsuppe - her med masser af smag og farve, der varmer helt ind til knoglerne.
Bedst som jeg troede, suppesæsonen var forbi i april – så blev jeg mindet om, at det er, ja, april! Inden for en uge er vi gået fra snevejr det ene øjeblik til høj sol det næste. Og nok er det påske, men varmt er det lige knap. Så jeg har kigget lidt på mine mine søde kartofler og tænkt: Det er aldrig for sent med en ekstra suppe på menuen!
Og den har da påskens smukke farve 🙂
Suppe med søde kartofler og ingefær
Forb. tid 10 minuttermin
Tilb. tid 30 minuttermin
Samlet 40 minuttermin
Giv de første stjerner!
Trænger du til noget at varme dig på, så passer suppen lige til dig. Godt med karry, ingefær og heat – en populær suppe på en kold dag.
Pil løg og hvidløg, skræl søde kartofler og kartofler.
Hak løg og hvidløg groft, og sauter dem i olien ved mellemvarme, til de er blanke. Tilsæt karrypasta, og vend rundt et minuts tid.
Skær kartofler og søde kartofler i grove tern, og hæld dem oveni løgblandingen sammen med grønsagsbouillonen. Lad det hele koge op, skru lidt ned, og kog kartoflerne møre i 10-15 minutter.
Riv ingefær, og tilsæt sammen med soya og appelsinsaft i gryden. Blend grundigt med en stavblender. Smag på den. Skal den også ha’ chili? Tilsæt evt., og blend videre.
Tip: Hvis suppen er blevet for stærk – tilsæt kokosmælk. Siger jeg af erfaring.
Smag til med lime.
Tilsæt evt. fyld og server med den topping, du ønsker
Kunne du lide opskriften?Giv 1-5 stjerner ved at klikke på dem, eller efterlad en kommentar.
Fik du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar her, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!
Suppe med søde kartofler jager kulden væk
I stedet for en forårsagtig suppe med fine, nye grønsager gav jeg den altså gas med en gang hot chili, karry og ingefær. Det kan vel sende den sidste forårsforkølelse langt væk. Også hvis du har siddet ude og opdaget, at solen er varm, men vinden er kold.
Du bestemmer selv styrken – det er altid en god idé at smage på sagerne, inden du hælder dem i suppen. For de er så svære at ta’ op igen.
Hvis du kan li’ suppen med søde kartofler, kan du måske også li’: