Scan for at gå til opskrift
Suppe med søde kartofler og ingefær
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet 40 minutter min
- 1 løg
- 3 fed hvidløg
- olivenolie
- 1 tsk rød karrypasta (måske mere)
- 500 g søde kartofler
- 250 g kartofler
- 8 dl grønsagsbouillon
- 20 g frisk ingefær (renset vægt)
- 1 spsk soya
- 1 appelsin (ca. 1 dl saft)
- 1 rød chili (evt.)
- 1 dåse kokosmælk (kun hvis suppen er blevet for stærk – ha’ den i baghånden)
- 1 lime (saften, smag til)
Fyld, tilbehør og topping - prøv fx
- blomkål (små buketter, kogt et par minutter)
- rød peber (i tern)
- sugar snaps ( i små skiver)
- forårsløg ( i tynde skiver)
- lime
- dukkah (opskrift)
- græsk yoghurt
- brød
Pil løg og hvidløg, skræl søde kartofler og kartofler.
Hak løg og hvidløg groft, og sauter dem i olien ved mellemvarme, til de er blanke. Tilsæt karrypasta, og vend rundt et minuts tid.
Skær kartofler og søde kartofler i grove tern, og hæld dem oveni løgblandingen sammen med grønsagsbouillonen. Lad det hele koge op, skru lidt ned, og kog kartoflerne møre i 10-15 minutter.
Riv ingefær, og tilsæt sammen med soya og appelsinsaft i gryden. Blend grundigt med en stavblender. Smag på den. Skal den også ha’ chili? Tilsæt evt., og blend videre.
Tip: Hvis suppen er blevet for stærk – tilsæt kokosmælk. Siger jeg af erfaring.
Smag til med lime.
Tilsæt evt. fyld og server med den topping, du ønsker