Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Suppe med søde kartofler og ingefær

Suppe med søde kartofler og ingefær

Antal 4 personer
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet 40 minutter

Ingredienser

  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • olivenolie
  • 1 tsk rød karrypasta (måske mere)
  • 500 g søde kartofler
  • 250 g kartofler
  • 8 dl grønsagsbouillon
  • 20 g frisk ingefær (renset vægt)
  • 1 spsk soya
  • 1 appelsin (ca. 1 dl saft)
  • 1 rød chili (evt.)
  • 1 dåse kokosmælk (kun hvis suppen er blevet for stærk – ha’ den i baghånden)
  • 1 lime (saften, smag til)
Fyld, tilbehør og topping - prøv fx
  • blomkål (små buketter, kogt et par minutter)
  • rød peber (i tern)
  • sugar snaps ( i små skiver)
  • forårsløg ( i tynde skiver)
  • lime
  • dukkah (opskrift)
  • græsk yoghurt
  • brød

Dine egne noter

Tilberedning

  • Pil løg og hvidløg, skræl søde kartofler og kartofler.
  • Hak løg og hvidløg groft, og sauter dem i olien ved mellemvarme, til de er blanke. Tilsæt karrypasta, og vend rundt et minuts tid.
  • Skær kartofler og søde kartofler i grove tern, og hæld dem oveni løgblandingen sammen med grønsagsbouillonen. Lad det hele koge op, skru lidt ned, og kog kartoflerne møre i 10-15 minutter.
  • Riv ingefær, og tilsæt sammen med soya og appelsinsaft i gryden. Blend grundigt med en stavblender. Smag på den. Skal den også ha’ chili? Tilsæt evt., og blend videre.
  • Tip: Hvis suppen er blevet for stærk – tilsæt kokosmælk. Siger jeg af erfaring.
  • Smag til med lime.
  • Tilsæt evt. fyld og server med den topping, du ønsker