
Hokkaidosuppe – er der noget smukkere at sætte på bordet? Sikken farve. Sikken lækker cremet suppe, der mætter godt. Og sikken smag med både chili, ingefær og citrusfrugter.
Heldigvis er hokkaidosuppe både overraskende nem og hurtig at lave. Du skal bare koge hokkaido og de øvrige grønsager møre – det tager et kvarter. Blende. Smage til med krydderier – voilá.
Hokkaidosuppe med mere ingefær, mere appelsin?
Hvis du godt kan lide det friske, stærke og lidt syrlige, skal du ikke spare på ingefær og appelsin. Ha’ lidt ekstra i baghånden (jeg kan såmænd finde på at hælde appelsinjuice i direkte fra en karton). Og frisk ingefær giver hokkaidoen et virkelig godt modspil.
Ellers er der blot tilbage at sige: Nam, nam og nyd den flotte farve!
Server noget groft til hokkaidosuppen
Der er meget godt at sige om hokkaido – fx at det en en forholdsvis kaloriefattig fætter med lavt indhold af kulhydrat (indholdet er kun 4,2 g pr. 100 g modsat fx kartofler, der nærmer sig 20). Den giver dig også et godt tilskud af både A-vitaminer, B-vitaminer, C-vitaminer og kalium. Men fibre har den ikke mange af. Så nap fx noget fuldkornsbrød sammen med hokkaidosuppen.
Og hvis du er vild med græskar …
Så tjek fx også: