Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page
Hop til opskriften
()

Hokkaidosuppe – er der noget smukkere at sætte på bordet? Sikken farve. Sikken lækker cremet suppe, der mætter godt. Og sikken smag. Jeg laver hokkaidosuppe med både appelsin, ingefær, chili, hvidløg, lidt spidskommen, lime og kokosmælk – og den må gerne være lidt spicy.

Heldigvis er hokkaidosuppe både overraskende nem og hurtig at lave. Du skal bare koge hokkaido og de øvrige grønsager møre – det tager et kvarter. Blende. Smage til med krydderier – voilá.

Græskarsuppe med mere ingefær, mere appelsin?

Jeg synes, en græskarsuppe godt kan blive lidt fad (karakterløs) i smagen, og derfor har jeg tilføjet ikke bare ingefær og chili – men også appelsinsaft og lidt lime. Det giver en skøn syre uden at tage magten fra hokkaidoen. En af mine meget smagsdygtige gæster sad længe og funderede over, hvad det var, der gav suppen lidt kant, og det var ikke på grund af chili eller ingefær. Han kunne ikke gætte appelsinsaften, men det var den, han blev begejstret for.

Så hvis du også godt kan lide det friske, stærke og lidt syrlige, skal du ikke spare på hverken appelsin eller ingefær. Ha’ lidt ekstra i baghånden (jeg kan såmænd finde på at hælde appelsinjuice i direkte fra en karton).

Gem

Hokkaidosuppe-topping

Topping til græskarsuppen er nærmest en disciplin i sig selv. Men se, hvad du har på lager. Her får du lidt inspiration at gå efter:

  • Rugbrødscroutoner eller rugbrødschips. Der er meget godt at sige om hokkaido – fx at det en en forholdsvis kaloriefattig fætter med lavt indhold af kulhydrat (indholdet er kun 4,2 g pr. 100 g modsat fx kartofler, der nærmer sig 20). Den giver dig også et godt tilskud af både A-vitaminer, B-vitaminer, C-vitaminer og kalium. Men fibre har den ikke mange af. Så: Server noget med rugbrød til.
  • Godt med kerner og knas. Fx saltristede græskarkerner eller krydret dukkah. Se tip under opskriften.
  • Yoghurt eller creme fraiche. Det syrlige er superlækkert sammen med græskarsuppen.
  • Salviechips. Bare steg salvieblade i rigeligt olie på en pande eller i en gryde. Lad dem dryppe af på et stykke fedtsugende papir, og drys med flagesalt. Sprødt og lækkert!
  • Sprøde, ristede kikærter. Giver også lidt ekstra protein i retten.
  • Ristede svampe – der er frit slag! Sørg for at salte godt.

Og hvis du er vild med græskar …

Så tjek fx også:

Hvor glad er du for opskriften?

Giv 1-5 hjerter

Hokkaidosuppe med ingefær, appelsin og chili

Aftensmad

Rækker til: 4

Forberedelse: 15 minutter

Tilberedning: 20 minutter

Du skal bruge:

  • 1 hokkaidogræskar

  • 1 spsk olivenolie

  • 1 løg

  • 3 fed hvidløg

  • 4 kartofler

  • 2 gulerødder

  • ca. 7,5 dl grøntsagsbouillon

  • Saften af 3 appelsiner

  • 1/2 – 1 frisk rød chili

  • Revet ingefær, ca. 15 g (evt. mere)

  • 1/2 – 1 tsk spidskommen

  • 1-2 dl kokosmælk (kan udelades)

  • Salt og peber

  • Saft af ca. 1 lime

  • Evt. 1 tsk honning

Til servering fx:

  • Groft brød, rugbrødschips eller rugbrødscroutoner

  • Græsk yoghurt, creme fraiche eller skyr

  • Ristede nødder og kerner

  • Limebåde

Sådan gør du:

  1. Find alle ingredienserne frem – sammen med en god køkkenkniv

  2. Skrub hokkaidoen under rindende vand. Flæk græskaret med en skarp kniv og tag kernerne ud med en ske. Skær hokkaidoen i grove stykker.

  3. Varm olivenolie op i en gryde og steg hokkaidostykkerne ved lav varme. Imens: Skræl løg, hvidløg, kartofler og gulerødder. Skær grønsagerne i ret tynde skiver.

  4. Tilsæt løg, hvidløg, kartofler og gulerødder i gryden, og hæld grønsagsbouillon på, så det dækker halvt over grøntsagerne. Læg låg på og kog i 15 minutter.

  5. Imens: Hak chilien fint, riv ingefæren fint og pres saften af appelsiner eller clementiner.

  6. Blend suppen med stavblender og spæd til med vand, hvis den er for tyk. Tilsæt finthakket chili, appelsin, ingefær og spidskommen. Til sidst kokosmælk, hvis du vil – og lad suppen koge igennem.

  7. Smag til med salt, peber, limesaft og evt. lidt honning.

  8. Servér!

Fik du prøvet opskriften?

Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Sådan laver du dukkah

Dukkah er en krydret, ristet nøddeblanding med sesam, og du kan variere den ret frit. Jeg tog:

  • 150 g blandede mandler og nødder (mandler, hasselnødder, valnødder)
  • 25 g sesamfrø
  • 1/2 tsk. chiliflager, 2 tsk. stødt spidskommen, 1 tsk. stødt koriander, 1 tsk flagesalt

Tilberedningen er enkel:

  • Start med at køre det hele en tur i en minihakker, til din mix har den rette grov/finhed
  • Rist det så på en tør pande ved middelvarme. Vend rundt ofte, til det dufter – ca. 5-8 minutter.
  • Køl af på et stykke bagepapir.

Hokkaidosuppe med ingefær, appelsin og chili

Måske også noget for dig?

4 kommentarer til Hokkaidosuppe med ingefær, appelsin og chili

  1. Hej Muttionline
    Suppen var meget populær – fantastisk flot farve, og dem, der ikke havde mistet smagssansen pga Corona sagde også, den smagte rigtig godt.

    1. Hej Ilse, tusind tak for din kommentar. Jeg krydser fingre for, at alle snart har smagen tilbage. Og ellers må man jo kaste sig hæmningsløst ud i krydderierne så længe ;-) Kh Bodil

  2. Jeg vender altid tilbage til din opskrift. Min gæster roser også smagen selvom de har deres egen favorit. TAK for gode opskrifter i det hele taget.

    1. Hej Elisabeth, tak for din søde kommentar! Det gør mig glad at høre – og minder mig om, at den er lige hvad jeg trænger til i dag :-) Tak for at læse med på bloggen, altid! Kh Bodil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.