Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page

Rødkålssalat med æbler, feta og dadlerRødkålssalat med æbler er endnu en kålfavorit i mit vinterkøkken. Det er som om, at jo mørkere det bliver udenfor, jo grovere må maden gerne blive.

Og grov i det, det er rødkål … men det har også sine fordele. Det kan du læse lidt om under opskriften.

Start med dressingen – hvis du vil være på forkant …

Inden du går i gang, vil jeg sige: Hvis du vil gøre det nemt for dig selv – også næste gang du laver salat – så start med at lave en god stor portion af min klassiske olie-eddike-dressing.

Den er helt perfekt til rødkålssalat med æbler. Og til mange andre ting.

Rødkålssalat med æbler, feta og dadler

Brug rødkålssalat til …

Jeg serverer rødkålssalat alle de steder, mange andre sikkert vælger traditionel dansk rødkål. Til julemad, and og andre lidt fede spiser.

Men ikke nok med det. Jeg spiser den også til vinterens tærter, gryderetter, nøddepostej – og til frokost, ikke at forglemme. Smid en håndfuld edamamebønner i, så har du en god frokostsalat, der mætter – og pynter.

Opskrift på rødkålssalat med æbler, feta og dadler

Aftensmad, Salater

Rækker til: 4 som tilbehør

Forberedelse: 20 minutter

Du skal bruge:

  • 400 g rødkål
  • 2 spsk citronsaft
  • 2 syrlige æbler, fx Elstar
  • 1/2 rødløg
  • 75 g feta
  • 12 friske dadler
  • 50 g valnødder, evt. ovnristede

Til dressingen skal du bruge:

  • 2 tsk æblecidereddike
  • 1 tsk balsamico
  • 1,5 spsk rapsolie
  • 1,5 spsk olivenolie
  • 1/2 tsk dijonsennep
  • salt og friskkværnet peber

Sådan laver du salaten:

  1. Snit rødkålen så fint, du kan. Brug gerne mandolinjern eller foodprocessor. Vend kålen i citronsaft og lad den hvile, til du har resten klar. (Den må gerne hvile i flere timer eller til i morgen, hvis det passer dig bedst).
  2. Fjern kernehusene fra æblerne, og skær æblerne i tynde både. Snit det halve løg i fine både. Hak eller smuldr fetaen. Udsten dadlerne og del dem i halve. Hak valnødderne groft.
  3. Ryst dressingen sammen og smag til.
  4. Vend rødkålen med æbler, løg, halvdelen af dadlerne, halvdelen af valnødderne og dressingen. Bred salaten ud på et fad. Fordel fetaen over, og pynt med de sidste dadler og valnødder.

Tip: Rødkålssalat med æbler – lidt sundere …

Måske har du hørt, at jo mere grov og bitter kålen er, jo sundere er den for dig og din mave.  Du har måske også hørt, at tarmen er vores tredje hjerne (efter store- og lillehjernen, forstås). Og hvis det har noget på sig, skal det da ikke være nogen skade til.

Men hvem siger, at grov og bitter kål ikke kan være lækker og kalde på en portion mere?

Denne her rødkålssalat lever i hvert fald op til alle mine kålsalatkrav – og lidt til. Den grove rødkål får masser af sødt, sprødt og salt selskab – snyd kan du sige – men det får i hvert fald banet vejen for masser af kål – lige ned i løgnhalsen.

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.