Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Rødkålssalat med æbler, feta og dadler

Rødkålssalat med æbler, feta og dadler

Antal 4 personer
Forb. tid 20 minutter

Ingredienser

  • 400 g rødkål
  • ½ citron
  • 2 æbler (syrlige, fx Elstar)
  • ½ rødløg (kan udelades, hvis du ikke er rå-løg-typen)
  • 75 g feta
  • 12 friske dadler (fra papæske)
  • 50 g valnødder (evt. let ristede)
Til dressingen skal du bruge:
  • 2 tsk æblecidereddike
  • 1 tsk balsamico
  • 1,5 spsk rapsolie
  • 1,5 spsk olivenolie
  • ½ tsk dijonsennep
  • salt og friskkværnet peber

Dine egne noter

Tilberedning

  • Snit rødkålen så fint, du kan. Brug gerne mandolinjern eller foodprocessor. Vend kålen i citronsaft og lad den hvile, til du har resten klar. (Den må gerne hvile i flere timer eller til i morgen, hvis det passer dig bedst).
  • Fjern kernehusene fra æblerne, og skær æblerne i tynde både. Snit løg i fine både. Hak eller smuldr fetaen. Udsten dadlerne og del dem i halve. Hak valnødderne groft.
  • Ryst dressingen sammen og smag til.
    Tip! Du kan også lave en stor portion olie-eddikedressing og have til mange dage.
  • Vend rødkålen med æbler, løg, halvdelen af dadlerne, halvdelen af valnødderne og dressingen. Bred salaten ud på et fad. Fordel fetaen over, og pynt med de sidste dadler og valnødder.