Scan for at gå til opskrift
Rødkålssalat med æbler, feta og dadler
Forb. tid 20 minutter min
- 400 g rødkål
- ½ citron
- 2 æbler (syrlige, fx Elstar)
- ½ rødløg (kan udelades, hvis du ikke er rå-løg-typen)
- 75 g feta
- 12 friske dadler (fra papæske)
- 50 g valnødder (evt. let ristede)
Til dressingen skal du bruge:
- 2 tsk æblecidereddike
- 1 tsk balsamico
- 1,5 spsk rapsolie
- 1,5 spsk olivenolie
- ½ tsk dijonsennep
- salt og friskkværnet peber
Snit rødkålen så fint, du kan. Brug gerne mandolinjern eller foodprocessor. Vend kålen i citronsaft og lad den hvile, til du har resten klar. (Den må gerne hvile i flere timer eller til i morgen, hvis det passer dig bedst).
Fjern kernehusene fra æblerne, og skær æblerne i tynde både. Snit løg i fine både. Hak eller smuldr fetaen. Udsten dadlerne og del dem i halve. Hak valnødderne groft.
Ryst dressingen sammen og smag til.Tip! Du kan også lave en stor portion olie-eddikedressing og have til mange dage. Vend rødkålen med æbler, løg, halvdelen af dadlerne, halvdelen af valnødderne og dressingen. Bred salaten ud på et fad. Fordel fetaen over, og pynt med de sidste dadler og valnødder.