Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page

Hvad skal der på bordet juleaften?

Det undersøgte Coop i 2018, og bare lidt for sjov får du et par tal: Langt de fleste danskere fejrer jul – 95 % – og næsten 8 ud af 10 spiser and. Men det ene udelukker ikke det andet, for næsten 7 ud af 10 spiser også flæskesteg.

På samme måde med kartoflerne – de fleste spiser brune kartofler til, men det betyder ikke, at de hvide er kommet i skammekrogen. For næsten lige så mange har også de hvide kartofler med til højbords til jul.

Hjemme hos os er vi åbenbart ikke helt traditionelle. Vi får and – tjek – men hverken brune eller hvide kartofler, flæskesteg eller rødkål for den sags skyld.

Hvad får vi så? Tja, kig herunder og se vores yndlingsopskrifter på julemaden. Og frem for alt: Husk at tjekke julesalaterne!

Jeg håber, du finder en opskrift, du får lyst til at prøve.

Rigtig glædelig jul!

Julemiddag, som vi synes, den skal være

Vores julemiddag varierer lidt alt efter hvem og hvor mange vi er, men her kommer et udvalg af vores favoritter:

  • And, enten langtidsstegt i ovnen eller når vi kun er to: confiteret andelår.
  • En vegetarisk nøddepostej med svampesauce.
  • Kartofler i ovnen, for eksempel hasselback, eller bagt med andre rodfrugter.
  • Eller, når min yngste gider: Pommes Alumettes. Det vidste vi ikke, de hed, men det er de lækreste, sprødeste kartoffeltændstikker, friturestegte.
  • Waldorfsalat – typisk den helt klassiske med fløde og creme fraiche.
  • En kålsalat – det varierer meget, hvilken vi vælger (og det er salatkokken, der bestemmer).
  • Og selvfølgelig: Risalamande! Med købt kirsebærsauce. Se tip om hvilken i opskriften på risalamanden.