
Hurra, det er sæson for spidskål, og jeg har straks kastet mig over en rød spidskålssalat med quinoa. Denne gang med min egen kruspersille fra mit nye højbed. Senere på sæsonen vil jeg nok udskifte kruspersillen med bredbladet persille – eller måske frisk koriander.
Rød spidskålssalat, der mætter øjne og mave
Min salat med rød spidskål er hurtigt blevet en favorit i min madpakke. Jeg elsker at hælde mit salatbjerg ud på en tallerken til frokost, for ja, hvis jeg skal nå at sætte 100 g kål til livs, så gælder det bare om at komme i gang. Sådan en salat fylder en del.
Når jeg elsker salat, er det ikke kun fordi, det smager godt. Sådan en rød spidskålssalat kan også noget med både øjne og mave:
- Rød spidskål ligger i bunden af madpyramiden som noget af det, du endelig skal spise meget af. Fordi: Du får godt med fibre uden for mange kalorier. Du får vitamin K og C, flere af B-vitaminerne og kalium. Og, tilføjer jeg: Du får det smukkeste syn på tallerknen.
- Quinoaen er proteintilskuddet, der gør, at maven er glad og mæt lidt længere.
- Avocadoen er det sunde fedt, der også mætter.
- Blåbærrene er et vitamin- og mineraltilskud i den smukkeste form og smag.
- Og salaten er bundet sammen af min evige dressing-favorit, olie-eddike-dressingen.
Salat til flere dage – sådan
Vil du også gerne have salat med i madpakken, men orker du ikke at stå der med alle ingredienser på køkkenbordet om morgenen? Så er tricket: Forbered til flere dage om aftenen, fx når du alligevel laver aftensmad.
- Kog en hel pose quinoa ad gangen, frys ned i bakker, og behold en af dem i køleskabet til de næste dage. Du kan også koge to poser på en gang – stor portion! – og få en blanding af quinoa i flere farver.
- Snit kål til et par dage ad gangen. For at holde den frisk, kan du enten vende den i lidt lime/citronsaft eller massere med lidt olivenolie. Opbevar i et tætsluttende beholder i køleskabet.
- Skyl persillen, pak den ind i et rent viskestykke, og opbevar den i køleskabet. Læs mere om friske grønne salater og krydderurter her.
- Lav en stor portion olie-eddikedressing ad gangen. Den holder sig nærmest uendeligt i køleskabet, og den er virkelig et hit, når du vil have en hurtig salat til din aftensmad. Jeg tager den med til madpakken i små flasker fra Sistema.
Portionen her er min frokost ganget med 4. Så det er en god stor portion, hvis den går som tilbehør til aftensmaden. (Hjemme hos os bliver den spist alligevel … og spidskål er absolut ikke det værste, du kan spise dig mæt i).
Trænger til nye opskrifter og ser lige din ?
Skønt – velkommen til! Håber du finder noget, du kan bruge :-) kh Bodil