Scan for at gå til opskrift
Rød spidskålssalat med quinoa
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet 25 minutter min
- 2 dl quinoa (gerne blandet i farverne)
- 3 dl vand
- salt (til quinoa)
- 400 g rød spidskål (du kan også bruge rødkål – se tip nedenfor)
- 3 håndfulde persille (krus- eller bredbladet)
- 2 avocados
- 150 g blåbær
- 1 lime
Dressing (se alternativ nedenfor)
- 1 spsk æblecidereddike (eller efter ønske)
- 3 spsk olie (fx halv olivenolie, halv rapsolie)
- ¼ tsk dijosennep
- salt og friskkværnet peber
Bliv hurtigere klar til næste salat:
- Lav en stor portion olie-eddikedressing, og ha' den klar i køleskabet. Det tager 5 minutter!
- Kog en stor pose quinoa, og gem resten i fryseren. Mål i deciliter: Tag 1,5 dl vand pr. 1 dl quinoa og lidt salt, og kog i 13 minutter. Køl af.
Kog quinoa med lidt salt efter anvisningen på pakken. Lad den køle af – du kan evt. brede den ud på en tallerken, så går det hurtigere.
Snit kålen så fint, du orker. Gerne på maskine eller med mandolinjern.
Skyl og hak persillen. Skær avocado i tern. Skyl blåbærrene.
Bland salaten, og hæld dressingen over. Server med en limebåd.