Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
rød spidskålssalat med quinoa

Rød spidskålssalat med quinoa

Antal 4 personer
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet 25 minutter

Ingredienser

  • 2 dl quinoa (gerne blandet i farverne)
  • 3 dl vand
  • salt (til quinoa)
  • 400 g rød spidskål (du kan også bruge rødkål – se tip nedenfor)
  • 3 håndfulde persille (krus- eller bredbladet)
  • 2 avocados
  • 150 g blåbær
  • 1 lime
Dressing (se alternativ nedenfor)
  • 1 spsk æblecidereddike (eller efter ønske)
  • 3 spsk olie (fx halv olivenolie, halv rapsolie)
  • ¼ tsk dijosennep
  • salt og friskkværnet peber

Kokkens noter

Bliv hurtigere klar til næste salat:
  • Lav en stor portion olie-eddikedressing, og ha' den klar i køleskabet. Det tager 5 minutter!
  • Kog en stor pose quinoa, og gem resten i fryseren. Mål i deciliter: Tag 1,5 dl vand pr. 1 dl quinoa og lidt salt, og kog i 13 minutter. Køl af.

Dine egne noter

Tilberedning

  • Kog quinoa med lidt salt efter anvisningen på pakken. Lad den køle af – du kan evt. brede den ud på en tallerken, så går det hurtigere.
  • Snit kålen så fint, du orker. Gerne på maskine eller med mandolinjern.
  • Skyl og hak persillen. Skær avocado i tern. Skyl blåbærrene.
  • Bland salaten, og hæld dressingen over. Server med en limebåd.