Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page
Hop til opskriften
()
Pizza med røget laks og mozzarella

Pizza med røget laks er en anderledes pizza, der hurtigt blev et hit hos os. Fin og luftig, knitrende sprød bund – en superdelikat tomatsauce og så ellers røget laks og mozzarella. Himmelsk!

Jeg bager den røgede laks med i ovnen, fordi det får smagen rigtig godt ud i pizzaen. Foretrækker du at servere pizzaen med kold, røget laks på toppen – så se tip længere nede.

Lidt om pizzasauce … med olie

Normalt elsker jeg en spicy tomatsauce, men i dette tilfælde skal den være mere mild – det passer bedre til laksen. Og der skal ikke være for meget af den. Bare et helt tyndt lag.

I stedet for blot at gøre det jeg plejer, gik jeg på jagt efter den helt perfekte pizzasauce. Og den fandt jeg! Simpel og oprindeligt med den overraskende ingrediens: Smør! Det har jeg nu siden eksperimenteret med og fundet ud af, at jeg foretrækker olivenolie – det passer bedre til det italienske køkken.  Så det får du i opskriften.

Saucen skal koge i 45 minutter, men den tager kun et minut at forberede – og et halvt minut at blende.

Foretrækker du hvid pizza med røget laks?

Her får du et par variationer, du kan overveje:

Hvid pizza med røget laks: Tænker du, pizzaen ikke skal ha’ tomatsauce, så bare skift tomatsaucen ud med creme fraiche, ca. 1 dl pr. pizza. Og ellers følg opskriften.

Pizza med kold, røget laks: Nogen vil sikkert mene, det er synd at bage den røgede laks – eller bare foretrækker at spise pizzaen med kold røget laks på toppen. Det kan du også! Bag pizzaen med det øvrige fyld – sauce/creme fraiche, løg og mozzarella, og kværn lidt salt og peber over. Pynt så med røget laks og rucola på toppen, når pizzaen er færdigbagt.

Ja, det er altså også på toppen!

Pizza med røget laks og mozzarellaOg det allervigtigste: En let, knasende sprød pizzabund!

Elsker du også en supertynd, fin, sprød pizzabund med de karakteristiske luftbobler i kanten? Jamen, så siger jeg værsgo’ – den kommer her. Hemmeligheden er … nej, hemmelighederne er: Tid. Proteinrigt mel. Og en knaldvarm ovn, gerne med en pizzasten eller et bagestål.

En simpel pizza med røget laks!

Pizzaen med røget laks er  et godt eksempel på, at en pizza skal være helt simpel. Italienerne vil sikkert mene, at jeg allerede er gået for vidt med både laks, mozzarella, tomat og rødløg. Og rucola ovenpå. Well, man kan jo også forenkle yderligere og bare sige: Tomatsauce. Mozzarella. Røget laks. Slut. Op til dig :-)

Andre pizzaer?

En hvid med svampe – og en rød med aubergine. To kæmpe hits hjemme hos os.

Gem

Hvor glad er du for opskriften?

Giv 1-5 hjerter

Pizza med røget laks og mozzarella

Aftensmad

Rækker til: 4 - 6

Forberedelse: 12-24 timer

Tilberedning: 5-7 minutter

Pizzadej - start aftenen før eller senest om morgenen:

 • 5 g gær

 • 5 dl vand

 • 1/2 dl olivenolie

 • 625 g hvedemel (manitoba eller tipo 00 med mindst 12 % protein)

 • 2 tsk fint salt

Fyld 1: Verdens bedste tomatsauce (nok til flere gange):

 • 1 flaske tomatpassata (680 g)

 • 1 stort rødløg

 • 2 fed hvidløg

 • 70 g olivenolie

 • salt

Fyld 2 - ovenpå tomatsaucen:

 • 8 skiver røget laks i tynde skiver

 • 3-4 kugler mozzarella i tynde skiver

 • 1 rødløg i papirtynde skiver

 • Rucola til servering

Husk også:

 • Bagepapir

 • Gerne bagestål eller bagesten

Sådan laver du dejen:

 1. Rør gæren ud i vandet, og tilsæt de øvrige ingredienser. Du kan sikkert allerede mærke, at det proteinrige mel giver en elastisk dej. Det skal dyrkes – med eller uden maskine:

 2. På maskine: Rør dejen i ca. 10 minutter, til du kan lave glutentesten: Træk dejen ud mellem fingrene, til den er tynd som pergamentpapir – uden at gå i stykker. Hvis den ikke kan holde til det, skal den røres lidt mere, men pas på – du kan også røre for længe, så dejen falder fra hinanden igen.

 3. Uden maskine: Giv dejen en lille smule motion hver halve time. 6 gange, gerne 7. Sæt et ur, så du husker det. Sådan foregår det: Tag din dejskraber, og løft dejen fra den ene side af skålen op – og over til modsatte side af skålen. Drej skålen en kvart omgang og gentag. Gør det 4 gange, så du kommer alle verdenshjørner rundt. Lad så dejen hvile en halv time. Sæt uret. Gentag. For hver gang vil du opdage, at din dej bliver mere elastisk. Det ka’ vi li’.

 4. Når dejen er rørt eller motioneret længe nok, skal den hæve koldt. Længe. Dæk den med låg, plastfolie eller en stor frysepose, du har klippet op, så den dækker helt. Sæt dejen i køleskabet 12-24 timer.

 5. Ca. 2 timer før spisetid: Find to stykker bagepapir frem, og drys dem med hvedemel.
  Tag dejen ud på bordet med en liiiille smule mel, og del den i 4. Saml hvert stykke til en bolle – en bolle med helt stram overflade. Jeg lægger et link til en lille film, der viser, hvordan man gør – se nedenfor. Læg de 4 boller på bagepapiret med god afstand, 2 boller på hver. Dæk dem med plastfolie, du har smurt med olivenolie, så det ikke hænger fast i dejen. Sæt bollerne køligt 1-2 timer – eller hvis du har travlt: En god halv time ved stuetemperatur.

Sådan laver du den perfekte pizzasauce:

 1. Rens løg og hvidløg, og skær dem i kvarte.

 2. Hæld tomatpassataen op i en kasserolle, tilsæt løg, hvidløg og olie, og lad det simre i 45 minutter. Pas på, det ikke bulderkoger – så brænder det i bunden. Rør rundt ind imellem. Imens kan du gøre fyldet klar til pizzaerne :-)

 3. Hvis du har bagestål eller bagesten: Tænd ovnen på max varme, og sæt bagestål eller bagesten ind.

 4. Efter 45 minutter: Blend saucen med din stavblender, og smag til med salt. Der er tomatsauce til mange pizzaer, men det bliver du ikke ked af!

Sådan bliver det hele til pizza:

 1. Når ovnen og bagesten eller -stål er knaldvarmt: Gør 4 stykker bagepapir klar.

 2. Tag nu dine dejboller en ad gangen: Drys lidt mel på bordet og på dejbollen. Læg dejbollen ud på bordet, og tryk den ud til en stor firkant med fingrene. Sørg for at lave en lille kant. Dejen vil sikkert trække sig sammen, men så trækker du bare igen. Og igen. Dejen skal nogenlunde passe til din bageplade. Du kan skære den midt igennem på langs – så trækker den sig sammen igen. Og du trækker den ud igen.

  Du kan selvfølgelig også lave en almindelig rund pizza :-)

 3. Læg dejen op på bagepapiret. Smør et tyndt lag tomatsauce på. Fordel mozzarellaen, lakseskiverne og til sidst rødløg øverst.

 4. Sæt pizzaen ind i ovnen, og giv den 5-7 minutter, til kanten er flot og sprød. Gør den næste pizza klar imens … og fortsæt, til der ikke er flere dejboller tilbage.

 5. Server med rucola. Og nyd!

Fik du prøvet opskriften?

Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Tip: Sådan strammer du dejen op til boller

Lene fra bagvrk.dk har begået en fin lille film, der demonstrerer, hvordan du strammer dejen op – her er det til pitabrød, men teknikken er den samme til pizzadejen. Tjek ca. 40 sekunder inde …. (Tak for lån, Lene! Sådan skal det gøres).

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=KowS7K2OsjI?version=3&rel=1&showsearch=0&showinfo=1&iv_load_policy=1&fs=1&hl=da-DK&autohide=2&wmode=transparent&w=640&h=360]

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.