Pizza med røget laks er en anderledes pizza, der hurtigt blev et hit hos os. Fin og luftig, knitrende sprød bund – en superdelikat tomatsauce og så ellers røget laks og mozzarella. Himmelsk!
Lidt om pizzasauce … med olie
Normalt elsker jeg en spicy tomatsauce, men i dette tilfælde skal den være mere mild – det passer bedre til laksen. Og der skal ikke være for meget af den. Bare et helt tyndt lag.
I stedet for blot at gøre det jeg plejer, gik jeg på jagt efter den helt perfekte pizzasauce. Og den fandt jeg! Simpel og oprindeligt med den overraskende ingrediens: Smør! Det har jeg nu siden eksperimenteret med og fundet ud af, at jeg foretrækker olivenolie. Så det får du.
Saucen skal koge i 45 minutter, men den tager kun et minut at forberede – og et halvt minut at blende.
Og det allervigtigste: En let, knasende sprød pizzabund!
Elsker du også en supertynd, fin, sprød pizzabund med de karakteristiske luftbobler i kanten? Jamen, så siger jeg værsgo’ – den kommer her. Hemmeligheden er … nej, hemmelighederne er: Tid. Proteinrigt mel. Og en knaldvarm ovn, gerne med en pizzasten eller et bagestål.
En simpel pizza med røget laks!
Pizza med røget laks er et godt eksempel på, at en pizza skal være helt simpel. Italienerne vil sikkert mene, at jeg allerede er gået for vidt med både laks, mozarella, tomat og rødløg. Og rucola ovenpå. Well, man kan jo også forenkle yderligere og bare sige: Tomatsauce. Mozarella. Røget laks. Slut. Op til dig :-)