Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page
Hop til opskriften
()

Pizza med aubergine har altid været min favoritpizza. Men måske siger det ikke så meget, for alt med aubergine får automatisk topplacering i min bog.

Og så alligevel: Siden jeg lærte at lave verdens fineste knasende sprøde og luftige pizzabund har min søde mand også meldt sig ind i klubben. “Det er simpelthen den bedste pizza, jeg nogensinde har smagt”, røg det ud af ham, da han fik sin første smagsprøve.

Det bliver ikke den sidste. Og ja, bunden og tomatsaucen har taget min pizza med aubergine til nye højder.

Den enkle pizza med aubergine

Faktisk har jeg også lagt mig lidt i selen for at udvikle på den.

  • Først gik jeg i skarp træning for at lave den lette, sprøde og helt uimodtåelige perfekte pizzabund. Den finder du opskriften på her. Den er ikke verdens hurtigste, men med lidt planlægning går det. Og du vil aldrig fortryde din umage!
  • Så gik jeg på jagt efter den lige så udsøgte (men gerne nemme) tomatsauce. Tjek. Den kommer nedenfor, og tak til Gastromand for at introducere fedtstof i pizzasaucen. Gastromand bruger smør – jeg er gået over til olivenolie, som jeg synes matcher det italienske lidt bedre. Lyder det helt tosset, så vent, til du smager. Jeg siger det lige igen: Den er super easy.
  • Og så vendte jeg tilbage til min yndlingspizza og forenklede, til den sad lige i skabet. Tilbage blev aubergine, rødløg og oliven – plus selvfølgelig the basics, tomatsaucen og mozzarella. Frisk rucola til servering.

OBS! Start i god tid

Husk at starte dejen i god tid – 12-24 timer før, du vil bage pizza.

Du kan også gøre auberginerne og tomatsaucen klar i forvejen.

I opskriften har jeg skrevet alle ingredienser til både pizzabund, sauce og fyld. Fremgangsmåde for pizzabund og tomatsauce her.

Elsker du pizza – så tjek også …

Rød pizza eller hvid pizza? Jeg har i mange år mest haft hang til rød pizza, men nu har der sneget sig en ny favorit ind på listen. En hvid pizza med svampe.

Bunden er den samme på alle mine pizzaer – her får du et par alternativer til, hvad der kan komme ovenpå …

Hvor glad er du for opskriften?

Giv 1-5 hjerter

Pizza med aubergine og mozzarella

Aftensmad, Brød og boller

Rækker til: 4-6

Forberedelse: 12-24 timer

Tilberedning: 5-7 minutter

Til pizzabunden skal du bruge:

  • 5 g gær

  • 5 dl vand

  • 1/2 dl olivenolie

  • 625 g hvedemel (mindst 12 % protein – fx tipo 00)

  • 2 tsk fint salt

Til tomatsaucen skal du bruge (her bliver til mere end én gang):

  • 1 flaske tomatpassata (ca. 7 dl)

  • 1 stort rødløg

  • 2 fed hvidløg

  • 70 g olivenolie

  • salt efter smag

Til fyldet skal du bruge:

  • 2 auberginer

  • olivenolie

  • 1-2 rødløg

  • 4 kugler mozzarella

  • ca. 40 gode, sorte oliven

  • Evt. frisk rucola til servering

Husk også:

  • 4 stykker bagepapir

  • Gerne bagesten eller bagestål

Sådan gør du:

  1. Følg fremgangsmåden til pizzasauce og pizzabund her.

Sådan laver du fyldet:

  1. Skær auberginerne i sjettedele på langs – eller i skiver, som du har lyst. Læg auberginerne på bagepapir på en bageplade. Pensl dem med olivenolie, og drys med lidt salt.

  2. Tænd ovnen på 190 grader varmluft, og sæt auberginerne ind. Giv dem 30-35 minutter, til de er gyldne. Imens: Skær mozzarellaen i skiver og snit løgene i papirtynde skiver.

  3. Tænd ovnen på max varme (gerne 270 grader), og sæt bagesten eller bagestål ind, hvis du har.

Gør pizzaen klar:

  1. Når ovnen er så varm, den kan blive, og du har gjort pizzabundene klar: Fordel et tyndt lag tomatsauce og skiverne af en kugle mozzarella på hver. Læg skiver eller stykker af 1/2 aubergine ovenpå, drys løgskiver over og pynt med oliven.

  2. Bag hver pizza i 5-7 minutter, til den har fået farve i kanten, og bunden er sprød. Skær den ud, og pynt med rucola. Spis!

Fik du prøvet opskriften?

Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Pizza med aubergine og mozzarella

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.