Scan for at gå til opskrift
Pizza med aubergine - den bedste ever!
Forb. tid 40 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Hævetid 13 timer t
Samlet 14 timer t
Til pizzabunden skal du bruge:
- 5 g gær
- 5 dl vand
- ½ dl olivenolie
- 625 g hvedemel (fx tipo 00 er bedst)
- 2 tsk fint salt
Til tomatsaucen skal du bruge (her bliver til mere end én gang):
- 7 dl tomatpassata
- 1 rødløg
- 2 fed hvidløg
- 70 g olivenolie
- salt (efter smag)
Til fyldet skal du bruge:
- 2 auberginer
- olivenolie
- 2 rødløg
- 4 kugler mozzarella
- 40 sorte oliven
- rucola (til servering)
Sådan laver du fyldet:
Skær auberginerne i sjettedele på langs – eller i skiver, som du har lyst. Læg auberginerne på bagepapir på en bageplade. Pensl dem med olivenolie, og drys med lidt salt.
Tænd ovnen på 190 grader varmluft, og sæt auberginerne ind. Giv dem 30-35 minutter, til de er gyldne. Imens: Riv mozzarellaen i stykker, og snit løgene i papirtynde skiver.
Tænd ovnen på max varme (gerne 270 grader), og sæt bagestål ind, hvis du har. Ellers sæt en plade ind.
Gør pizzaen klar:
Når ovnen er så varm, den kan blive, og du har gjort pizzabundene klar: Fordel et tyndt lag tomatsauce og skiverne af en kugle mozzarella på hver. Læg skiver eller stykker af ½ aubergine ovenpå, drys løgskiver over og pynt med oliven.
Bag hver pizza i 5-7 minutter, til den har fået farve i kanten, og bunden er sprød. Skær den ud, og pynt med rucola. Spis!