Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Pizza med aubergine og mozzarella

Pizza med aubergine - den bedste ever!

Antal 4 personer
Forb. tid 40 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Hævetid 13 timer
Samlet 14 timer

Ingredienser

Til pizzabunden skal du bruge:
  • 5 g gær
  • 5 dl vand
  • ½ dl olivenolie
  • 625 g hvedemel (fx tipo 00 er bedst)
  • 2 tsk fint salt
Til tomatsaucen skal du bruge (her bliver til mere end én gang):
  • 7 dl tomatpassata
  • 1 rødløg
  • 2 fed hvidløg
  • 70 g olivenolie
  • salt (efter smag)
Til fyldet skal du bruge:
  • 2 auberginer
  • olivenolie
  • 2 rødløg
  • 4 kugler mozzarella
  • 40 sorte oliven
  • rucola (til servering)

Dine egne noter

Tilberedning

Sådan laver du fyldet:
  • Skær auberginerne i sjettedele på langs – eller i skiver, som du har lyst. Læg auberginerne på bagepapir på en bageplade. Pensl dem med olivenolie, og drys med lidt salt.
  • Tænd ovnen på 190 grader varmluft, og sæt auberginerne ind. Giv dem 30-35 minutter, til de er gyldne. Imens: Riv mozzarellaen i stykker, og snit løgene i papirtynde skiver.
  • Tænd ovnen på max varme (gerne 270 grader), og sæt bagestål ind, hvis du har. Ellers sæt en plade ind.
Gør pizzaen klar:
  • Når ovnen er så varm, den kan blive, og du har gjort pizzabundene klar: Fordel et tyndt lag tomatsauce og skiverne af en kugle mozzarella på hver. Læg skiver eller stykker af ½ aubergine ovenpå, drys løgskiver over og pynt med oliven.
  • Bag hver pizza i 5-7 minutter, til den har fået farve i kanten, og bunden er sprød. Skær den ud, og pynt med rucola. Spis!