Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Pizza med røget laks og mozzarella

Pizza med røget laks

Antal 4 personer
Forb. tid 45 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Hævetid og kogetid (saucen) 12 timer
Samlet 12 timer 55 minutter

Ingredienser

Pizzadej - start aftenen før eller senest om morgenen:
  • 5 g gær
  • 5 dl vand
  • ½ dl olivenolie
  • 625 g hvedemel (manitoba eller tipo 00 med mindst 12 % protein)
  • 2 tsk fint salt
Fyld 1: Verdens bedste tomatsauce (nok til flere gange):
  • 7 dl tomatpassata
  • 1 rødløg (stort)
  • 2 fed hvidløg
  • 70 g olivenolie
  • salt
  • ekstra mel til bordet
Fyld 2 - ovenpå tomatsaucen:
  • 8 skiver røget laks
  • 4 poser mozzarella (ca. 125 g/stk.)
  • 2 rødløg
  • Rucola til servering

Dine egne noter

Tilberedning

  • Start med pizzadejen dagen i forvejen (alternativt brug købt pizzadej eller brug 15 g gær og lad dejen hæve 2 timer på køkkenbordet).
  • Rør gæren ud i vandet, og tilsæt de øvrige ingredienser. Du kan sikkert allerede mærke, hvordan dejen bliver elastisk. Rør på røremaskine i ca. 10 minutter, til du kan lave glutentesten: Træk dejen ud mellem fingrene, til den er tynd som pergamentpapir – uden at gå i stykker. Hvis den ikke kan holde til det, skal den røres lidt mere.
  • Dæk dejen med et låg, med plastfolie eller en stor frysepose, du har klippet op, så den dækker helt. Sæt dejen i køleskabet 12-24 timer.
Sådan laver du pizzasaucen:
  • Rens løg og hvidløg, og skær dem i kvarte. Hæld tomatpassataen op i en kasserolle, tilsæt løg, hvidløg og olie, og lad det simre i 45 minutter. Pas på, det ikke bulderkoger – så brænder det i bunden. Rør rundt ind imellem. Imens kan du gøre fyldet klar til pizzaerne.
  • Blend saucen med din stavblender, og smag til med salt. Der er tomatsauce til mange pizzaer, men det bliver du ikke ked af!
  • 1 time før bagetid: Find 2 stykker bagepapir frem, og drys dem med hvedemel. Drys også bordet med et tyndt, fint lag mel, og vend dejen ud her. Del den i 2. Saml hvert stykke til en bolle og stram den op. Læg bollerne på bagepapiret, 1 bolle på hver. Dæk dem med et fugtigt viskestykke, og sæt dem på køkkenbordet en god halv times tid.
    Tip! Jeg laver to store pizzaer til 4 personer. Du kan selvfølgelig også lave 4 almindelige runde pizzaer.
  • Med bagestål: 45 minutter før bagetid - tænd ovnen på max varme, og sæt bagestål ind.
  • Uden bagestål: 30 minutter før bagetid, tænd ovnen på max varme.
  • Gør 2 stykker bagepapir klar, og tag dine dejboller en ad gangen: Drys lidt mel på bordet og på dejbollen. Læg dejbollen ud på bagepapiret, og tryk den ud til en stor firkant på størrelse med bagepapiret. Sørg for at lave en lille kant. Dejen vil sikkert trække sig sammen, men så trækker du bare igen. Og igen. Dejen skal nogenlunde passe til din bageplade. Du kan skære den midt igennem på langs – så trækker den sig sammen igen. Og du trækker den ud igen.
  • Smør et tyndt lag tomatsauce på. Fordel mozzarellaen, lakseskiverne og til sidst rødløg øverst.
  • Sæt pizzaen ind i ovnen, og giv den ca. 10 minutter, til kanten er flot og sprød. Gør den næste pizza klar imens … og fortsæt, til der ikke er flere dejboller tilbage.
  • Server med rucola. Og nyd!