En hvid pizza med svampe fik mig til at overgive mig til konceptet ‘hvid pizza’. Jeg elsker ellers en mere traditionel rød pizza – fx med aubergine, min evige yndlings. Men jeg elsker også svampe, og de kommer virkelig til deres ret på en hvid pizza.
Hvid pizza med den skønneste smag
Pizzaen er mild og mættet med umami fra svampe, rødløg og ost. Svampene giver jeg et skvæt soya for ekstra intens smag, og rødløgene vender jeg i lidt olie og lægger løst oven på svampepizzaen, så de bliver karamelliserede i ovnen. Det giver fantastisk smag.
Start med en god pizzadej
En pizzadej til en pizza – italiensk pizza – skal i min verden være både luftig, tynd og knasende sprød. Det tog nogle år og ganske mange pizzaforsøg at få den til at sidde lige i skabet, men nu er den der, og du finder opskriften med tips og fremgangsmåde her.
Jeg bruger en ret blød og koldhævet pizzadej. Hvis du ikke har tid til koldhævning, kan du bruge ca. 15 g gær og lade dejen hæve på køkkenbordet i stedet. Og du kan naturligvis tilsætte lidt surdej, hvis du foretrækker det.
Flere ideer til en hvid pizza
Hvis du mangler lidt inspiration til, hvordan du kan variere din svampepizza, får du et par ideer her:
- Brug salvie i stedet for timian. Fordel hele salvieblade på din pizza som det sidste, inden du sætter den i ovnen.
- Brug ricotta i stedet for creme fraiche. Ricotta er mindre syrlig.
- Brug gedeost – som supplement eller i stedet for mozzarella.
- Tilføj tilberedte skiver af aubergine eller græskar.
- Tilføj strimler af røget laks.
Andre yndlingspizzaer?
Rød eller hvid pizza? Selv elsker jeg en rød pizza med aubergine – og en hvid pizza med kartofler.
Bare klik på billederne – så kommer du til opskrifterne.