Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page
Hop til opskriften
()

En hvid pizza med svampe fik mig til at overgive mig til konceptet ‘hvid pizza’. Jeg elsker ellers en mere traditionel rød pizza – fx med aubergine, min evige yndlings. Men jeg elsker også svampe, og de kommer virkelig til deres ret på en hvid pizza.

Hvid pizza med den skønneste smag

Pizzaen er mild og mættet med umami fra svampe, rødløg og ost. Svampene giver jeg et skvæt soya for ekstra intens smag, og rødløgene vender jeg i lidt olie og lægger løst oven på svampepizzaen, så de bliver karamelliserede i ovnen. Det giver fantastisk smag.

Start med en god pizzadej

En pizzadej til en pizza – italiensk pizza – skal i min verden være både luftig, tynd og knasende sprød. Det tog nogle år og ganske mange pizzaforsøg at få den til at sidde lige i skabet, men nu er den der, og du finder opskriften med tips og fremgangsmåde her.

Jeg bruger en ret blød og koldhævet pizzadej. Hvis du ikke har tid til koldhævning, kan du bruge ca. 15 g gær og lade dejen hæve på køkkenbordet i stedet. Og du kan naturligvis tilsætte lidt surdej, hvis du foretrækker det.

Flere ideer til en hvid pizza

Hvis du mangler lidt inspiration til, hvordan du kan variere din svampepizza, får du et par ideer her:

  • Brug salvie i stedet for timian. Fordel hele salvieblade på din pizza som det sidste, inden du sætter den i ovnen.
  • Brug ricotta i stedet for creme fraiche. Ricotta er mindre syrlig.
  • Brug gedeost – som supplement eller i stedet for mozzarella.
  • Tilføj tilberedte skiver af aubergine eller græskar.
  • Tilføj strimler af røget laks.

Andre yndlingspizzaer?

Rød eller hvid pizza? Selv elsker jeg en rød pizza med aubergine – og en hvid pizza med kartofler.

Bare klik på billederne – så kommer du til opskrifterne.

Hvor glad er du for opskriften?

Giv 1-5 hjerter

Hvid pizza med svampe

Aftensmad

Rækker til: 4 stk.

Til pizzadejen skal du bruge:

  • 5 g gær

  • 5 dl vand

  • 1/2 dl olivenolie

  • 625 g hvedemel (tipo 00)

  • 2 tsk fint salt

Til fyldet skal du bruge:

  • 4 rødløg

  • olivenolie

  • 500 g svampe – fx portobello, champignons, kantareller, kejserhatte

  • 1 spsk soya eller tamari

  • 2 dl creme fraiche

  • 400 g mozzarella

  • Frisk timian efter smag

  • Friskkværnet peber

Husk også:

  • Brug endelig bagestål eller bagesten, hvis du har.

Sådan gør du:

  1. Start med pizzadejen. Fremgangsmåden på en koldhævet pizzadej er her. Hvis du ikke er i så god tid, kan du give dejen 15 g gær og i stedet hæve dejen på køkkenbordet.

  2. Fyldet: Pil løg, og rens svampene. Snit løgene i tynde både eller skiver (fx med mandolinjern), og vend dem i lidt olivenolie.

  3. Skær svampe i mindre stykker, og steg dem på panden med lidt olie. Giv dem så meget varme, at de smider væden og får lidt stegeskorpe. Giv dem til sidst 1 spsk soya, damp den af, og sæt svampene til side.

  4. Tænd ovnen på max varme – og varm gerne bagesten eller bagestål med (45 minutter).

  5. Når bundene er klar (se hele instruktionen her): Smør først creme fraiche på de 4 pizzabunde. Fordel mozzarellaen over. Og slut af med løg, svampe og al den timian, du lyster.

  6. Bag pizzaerne en ad gangen – hvis du bruger bagestål og 270-300 grader, skal de kun have 6-8 minutter. Server med ekstra frisk timian og friskkværnet peber. Buon appetito!

Fik du prøvet opskriften?

Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Hvid pizza med svampe

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.