Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Hvid pizza med svampe

Hvid pizza med svampe

Antal 4 stk.
Forb. tid 45 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Hævetid 12 timer
Samlet 12 timer 55 minutter

Ingredienser

Til pizzadejen skal du bruge:
  • 5 g gær
  • 5 dl vand
  • ½ dl olivenolie
  • 625 g hvedemel (tipo 00 er bedst)
  • 2 tsk fint salt
  • ekstra mel til bordet
Til fyldet skal du bruge:
  • 4 rødløg
  • olivenolie
  • 500 g svampe (fx portobello, champignons, kantareller, kejserhatte)
  • 1 spsk soja
  • 2 dl creme fraiche
  • 400 g mozzarella
  • Frisk timian efter smag
  • Friskkværnet peber

Dine egne noter

Tilberedning

  • Start med pizzadejen. Rør gæren ud i vandet, og tilsæt de øvrige ingredienser. Du kan sikkert allerede mærke, hvordan dejen bliver elastisk.
    Rør på røremaskine i ca. 10 minutter, til du kan lave glutentesten: Træk dejen ud mellem fingrene, til den er tynd som pergamentpapir – uden at gå i stykker. Hvis den ikke kan holde til det, skal den røres lidt mere.
  • Dæk dejen med et låg, med plastfolie eller en stor frysepose, du har klippet op, så den dækker helt. Sæt dejen i køleskabet 12-24 timer.
  • Gør fyldet klar: Pil løg, og rens svampene. Snit løgene i tynde både eller skiver (fx med mandolinjern), og vend dem i lidt olivenolie.
  • Skær svampe i mindre stykker, og steg dem på panden med lidt olie. Giv dem så meget varme, at de smider væden og får lidt stegeskorpe. Giv dem til sidst 1 spsk soja, damp den af, og sæt svampene til side.
  • Ca. 1 time før spisetid: Find 2 stykker bagepapir frem, og drys dem med hvedemel. Drys også bordet med et tyndt, fint lag mel, og vend dejen ud her. Del den i 4. Saml hvert stykke til en bolle og stram den op. Læg bollerne på bagepapiret med god afstand, 2 boller på hver. Dæk dem med et fugtigt viskestykke, og sæt dem på køkkenbordet en god halv times tid.
  • Ca. 30 minutter før, du vil bage: Tænd ovnen på max varme.
    Hvis du har bagesten eller bagestål – tænd ovnen 45 minutter før, og sæt bagesten/bagestål ind.
  • Lav en pizza ad gangen: Gør et stykke bagepapir klar. Tag en bolle, og tryk den ud til pizzafacon (ingen kagerulle!). Start fra midten, og sørg for at lave en lidt tykkere kant. Du kan også trække lidt i dejen – og bliv ved, til din pizzabund er stor nok og stabil i faconen (min er 28-30 cm i diameter).
  • Læg bunden på bagepapiret. Smør først creme fraiche på de 4 pizzabunde. Fordel mozzarellaen over. Og slut af med løg, svampe, peber og al den timian, du lyster.
  • Bag pizzaerne en ad gangen i ca. 10 minutter. Hvis du bruger bagestål og 270-300 grader, skal de kun have 6-8 minutter og i pizzaovn endnu kortere. Server med ekstra frisk timian og friskkværnet peber. Buon appetito!