Indisk one-pot-curry er en mættende vegetarisk karry, der lynhurtigt er kommet på hitlisten herhjemme. En fest for smagsløgene – og maven – og den dovne kok (i morgen). Bare se:
- Punkt ét: Den smager simpelthen fantastisk godt. Pakket med varme krydderier fra kanel og kardemomme til chili og ingefær. (Opjusteret, da en opmærksom kok syntes, den var for tam).
- Den er nem at lave – ikke meget opvask.
- Den er fuld af gode ingredienser, der gør mig glad på forhånd. Søde kartofler, der mætter og smager. Broccoli, fulde af vitaminer og farve. En curry lavet på tomater og kokosmælk, så den også er vegansk, hvis det tæller i dit regnskab.
- Og du får en god stor portion, så mon ikke der er en rest i morgen? Det kommer selvfølgelig an på, hvor mange munde, du skal mætte, og hvor sultne de er.
TIP: Hvis du ikke spiser det hele i dag, så tilsæt kun broccolibuketter til den del, du serverer i dag. Gem resten af buketterne, og varm dem med 3 minutter, før du spiser resten. Så får du frisk flot grøn broccoli hver gang.
Vegetar-one-pot-curry – nem aftensmad
Hvis du vil have ekstra meget smag i din one-pot-curry, så forbered saucen i god tid: Jeg bruger mange hele krydderier, og her trækker smagen bedst ud i saucen, hvis den får lov at hvile. I praksis vil det sige: Start med løg, hvidløg, krydderier, tomater og vand, og lad det stå og trække nogle timer, fx fra om morgenen.
Eller bare glæd dig til i morgen, når resterne smager endnu bedre ;-)
Vil du gerne ha’ en salat til, så vil jeg anbefale en frisk spidskålssalat.
Flere vegetariske karryretter?
Hvis du elsker curry, så kan du også tjekke fx