Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Vegetar one pot curry med søde kartofler

Vegetar one-pot-curry med søde kartofler

Antal 4 personer
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Samlet 55 minutter

Ingredienser

  • 80 g løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 friske røde chilier (test og juster mængden)
  • 12 g frisk ingefær
  • 350 g søde kartofler
  • 350 g broccoli (eller et lille blomkålshoved)
  • 2 spsk olie
Tilsæt krydderier:
  • 2 hele nelliker
  • 8 kardemommekapsler
  • 2 kanelstænger
  • 1 laurbærblade
  • 2 tsk karry (pulver)
  • 2 tsk stødt koriander
  • 1,5 tsk garam masala
Du skal også bruge:
  • 1 dåse flåede tomater (gerne hakkede)
  • 2 dl vand
  • ½ tsk salt
  • 1 dåse kikærter
  • 1 dåse kokosmælk
  • 3 spsk tomatpure (fx fra tube)
  • 2 spsk sød mangochutney
  • 1 lime (saften, smag til)
Server med fx
  • ris
  • Frisk koriander
  • Limebåde
  • Mangochutney

Dine egne noter

Tilberedning

  • Pil løg og hvidløg. Skær løg i smalle både, og hak hvidløg fint. Flæk chili og fjern frøstanden. Hak den fint. Skræl ingefær, og riv den fint.
  • Skur eller skræl de søde kartofler, halver dem på langs, og skær dem i skiver eller tern. Sæt til side.
  • Skyl broccolien, del den i små buketter, og del dem med en kniv, så stokkene er tynde. Sæt til side. Skræl resten af stokken, og snit den i små tern, ca. 1 x 1 cm.
  • Hæld olie i en gryde, og tilsæt løg og hvidløg. Vend dem rundt ved middel varme, til løgene er klare. Tilsæt de tørre krydderier, og vend rundt et minut mere.
  • Tilsæt de søde kartofler, chili, ingefær, flåede tomater, vand og 1/2 tsk salt, og lad retten simre, til de søde kartofler er møre, ca. 20 minutter.
  • Dræn kikærterne. Tilsæt kokosmælk, kikærter og broccolitern – vent lidt med broccolibuketterne. Varm godt igennem.
  • Smag til med salt, tomatpure, mangochutney og evt. lime og ekstra chili.
  • Tilsæt broccolibuketterne 3 minutter før servering. Pres dem godt ned i saucen, så stokkene bliver en smule møre, men ikke for meget!
  • Servér med det valgte tilbehør.