Scan for at gå til opskrift
Vegetar one-pot-curry med søde kartofler
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 25 minutter min
Samlet 55 minutter min
- 80 g løg
- 3 fed hvidløg
- 1 friske røde chilier (test og juster mængden)
- 12 g frisk ingefær
- 350 g søde kartofler
- 350 g broccoli (eller et lille blomkålshoved)
- 2 spsk olie
Tilsæt krydderier:
- 2 hele nelliker
- 8 kardemommekapsler
- 2 kanelstænger
- 1 laurbærblade
- 2 tsk karry (pulver)
- 2 tsk stødt koriander
- 1,5 tsk garam masala
Du skal også bruge:
- 1 dåse flåede tomater (gerne hakkede)
- 2 dl vand
- ½ tsk salt
- 1 dåse kikærter
- 1 dåse kokosmælk
- 3 spsk tomatpure (fx fra tube)
- 2 spsk sød mangochutney
- 1 lime (saften, smag til)
Server med fx
- ris
- Frisk koriander
- Limebåde
- Mangochutney
Pil løg og hvidløg. Skær løg i smalle både, og hak hvidløg fint. Flæk chili og fjern frøstanden. Hak den fint. Skræl ingefær, og riv den fint.
Skur eller skræl de søde kartofler, halver dem på langs, og skær dem i skiver eller tern. Sæt til side.
Skyl broccolien, del den i små buketter, og del dem med en kniv, så stokkene er tynde. Sæt til side. Skræl resten af stokken, og snit den i små tern, ca. 1 x 1 cm.
Hæld olie i en gryde, og tilsæt løg og hvidløg. Vend dem rundt ved middel varme, til løgene er klare. Tilsæt de tørre krydderier, og vend rundt et minut mere.
Tilsæt de søde kartofler, chili, ingefær, flåede tomater, vand og 1/2 tsk salt, og lad retten simre, til de søde kartofler er møre, ca. 20 minutter.
Dræn kikærterne. Tilsæt kokosmælk, kikærter og broccolitern – vent lidt med broccolibuketterne. Varm godt igennem.
Smag til med salt, tomatpure, mangochutney og evt. lime og ekstra chili.
Tilsæt broccolibuketterne 3 minutter før servering. Pres dem godt ned i saucen, så stokkene bliver en smule møre, men ikke for meget!
Servér med det valgte tilbehør.