Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page

Hjemmelavet, nem tomatsuppe er bare et hit – fuld af smag og her ekstra intens, fordi den lige har fået lidt flere grønsager at smage af. Og du kan krydre den helt, som du har lyst.

Hurtig tomatsuppe med blendede grønsager

Hvis din tomatsuppe skal have lidt ekstra dybde i smagen, er det en god idé at give den nogle ekstra grønsager. Og det behøver ikke at tage lang tid.

Mine faste suppegrønsager er løg, hvidløg, gulerod og selleri. Og bare rolig, du behøver ikke elske selleri for at elske selleri i suppe. Hvis du en dag synes, din suppe ikke rigtig smager af suppe – så tilsæt selleri. Det er suppesmagen over alle suppesmage, hvis du spørger mig. Især i en lidt klassisk suppe uden for mange eksotiske krydderier. Sådan har jeg tænkt suppen her – en god basissuppe.

Du kan selvfølgelig twiste den i det uendelige. Både med krydderier, med toppings og med forskelligt tilbehør.

Tilbehør til tomatsuppe

Vi spiste tomatsuppen helt, som den er, bare med rugbrødscroutoner, lidt revet parmesan og purløg. Til en lidt større sult kan du også servere brød ved siden af, fx focaccia eller valnøddeboller.

Hvis du søger en tomatsuppe med flere grønsager i, så tjek min minestrone, som jeg virkelig er begejstret for. Den tager bare lidt længere tid, fordi grønsagerne skal hakkes først.

Er du frisk på en spicy tomat-thaisuppe, så er den også hurtigt lavet. Den er med søde kartofler, kokosmælk og citrongræs.

Krydret tomatsuppe?

Som sagt kan du krydre tomatsuppen i uendeligt mange retninger. Prøv for eksempel:

  • Chili, fx 1 rød chili i små tern i suppen – eller chiliflager som drys
  • Timian, basilikum eller herbes de provence
  • Kanel og spidskommen (gerne hele, som får lov at trække i suppen).
  • Eller måske endda ingefær eller anis.

Prøv dig frem!

Gem

Gem

Gem

Gem

Nem tomatsuppe med rugbrødscroutoner

Aftensmad

Rækker til: 4

Forberedelse: 10 minutter

Tilberedning: 20 minutter

Til suppen skal du bruge:

  • 1 løg eller rødløg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 god stor gulerod
  • 2 stilke bladselleri eller tilsvarende knoldselleri
  • 1/2 rød peber
  • olivenolie
  • 1 l tomatjuice
  • 1 flaske tomatpassata (ca. 7 dl)
  • 7 dl vand (brug passata-flasken som mål)
  • 2 spsk miso
  • 1 spsk soya
  • 1 spsk rød balsamico
  • 1 spsk herbamare (eller 1 terning grønsagsbouillon)
  • salt og friskkværnet peber

Til rugbrødscroutonerne skal du bruge:

  • 4 tykke skiver rugbrød
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 tsk flagesalt
  • evt. 1 fed hvidløg
  • evt. andre krydderier efter smag

Til servering evt:

  • revet parmesanost
  • fintklippet purløg

Sådan laver du tomatsuppen:

  1. Pil løg og hvidløg, skræl guleroden, rens selleri, og fjern frøstanden fra den halve peberfrugt. Hak det hele i tynde skiver eller små tern, og lad det simre i olivenolie i ca. 15 minutter, til det er helt mørt (middelvarme – det må ikke tage farve). Læg gerne låg på, og hæld en smule vand ved, hvis det begynder at blive tørt.

  2. Tag gryden af varmen, og hæld tomatjuice over, til det dækker. Blend grundigt.

  3. Tilsæt de øvrige ingredienser, og varm suppen godt igennem. Smag til med salt og peber.

Sådan laver du rugbrødscroutoner

  1. Tænd ovnen på 180 grader med varmluft. Skær rugbrødsskiverne i tern på 1×1 cm. Vend dem i olie, salt og evt. krydderier. Bred dem ud på bagepapir, og giv dem 15-20 minutter i ovnen, til de tager lidt farve. De bliver først helt sprøde, når de køler af.

Servér!

Fik du prøvet opskriften?

Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Nem tomatsuppe - hjemmelavet og intens!

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.