Hjemmelavet, nem tomatsuppe er bare et hit – fuld af smag og her ekstra intens, fordi den lige har fået lidt flere grønsager at smage af. Og du kan krydre den helt, som du har lyst.
Hurtig tomatsuppe med blendede grønsager
Hvis din tomatsuppe skal have lidt ekstra dybde i smagen, er det en god idé at give den nogle ekstra grønsager. Og det behøver ikke at tage lang tid.
Mine faste suppegrønsager er løg, hvidløg, gulerod og selleri. Og bare rolig, du behøver ikke elske selleri for at elske selleri i suppe. Hvis du en dag synes, din suppe ikke rigtig smager af suppe – så tilsæt selleri. Det er suppesmagen over alle suppesmage, hvis du spørger mig. Især i en lidt klassisk suppe uden for mange eksotiske krydderier. Sådan har jeg tænkt suppen her – en god basissuppe.
Du kan selvfølgelig twiste den i det uendelige. Både med krydderier, med toppings og med forskelligt tilbehør.
Tilbehør til tomatsuppe
Vi spiste tomatsuppen helt, som den er, bare med rugbrødscroutoner, lidt revet parmesan og purløg. Til en lidt større sult kan du også servere brød ved siden af, fx focaccia eller valnøddeboller.
Hvis du søger en tomatsuppe med flere grønsager i, så tjek min minestrone, som jeg virkelig er begejstret for. Den tager bare lidt længere tid, fordi grønsagerne skal hakkes først.
Er du frisk på en spicy tomat-thaisuppe, så er den også hurtigt lavet. Den er med søde kartofler, kokosmælk og citrongræs.
Krydret tomatsuppe?
Som sagt kan du krydre tomatsuppen i uendeligt mange retninger. Prøv for eksempel:
- Chili, fx 1 rød chili i små tern i suppen – eller chiliflager som drys
- Timian, basilikum eller herbes de provence
- Kanel og spidskommen (gerne hele, som får lov at trække i suppen).
- Eller måske endda ingefær eller anis.
Prøv dig frem!